roadtrip

Godmorgon! Idag är det fredag och vi är lediga från skolan, på måndag också! Vi ska snart sätta oss i bilen i drygt 3h och åka till en stor sjö. På den fina kartan som ni ser ovan har jag ritat ut vart vi ska. Vi åker alltså härifrån, Baton Rouge, och ska till en sjö som ligger på gränsen till delstaten Texas! Om man åker båt över sjön så är man i Texas, haha! Vi ska fiska och någon dag ska vi till ett ställe och kolla på aligatorer! Spännande. Jag har bara sett mini-aligatorer när vi var i Florida 2008 men aldrig en stor en! Huvva. 
Återkommer förmodligen med massvis med bilder :) Ha en bra helg! 

meet the wildcats - video


MEET THE WILDCATS

Ikväll har vi vart på skolan och haft Meet the Wildcats. Det är alla olika sporter och lag som finns på skolan. Simning, soccer, football, lacross, softball, tennis, golf, cross-country etc etc. Vi tågade in i gympasalen och stod på läktaren med alla sporter förutom tjej Vollyboll-teamet och Football-teamet för att det är de största sporterna på skolan och de får mest uppmärksamhet.. Hehe, nä men det var jättekul och även cheerleders uppträdde och tjohade på. Filmade lite som ni kan få se senare!Football-grabbarna tågar in med cheerleders
MascotFootball-grabbar, den här line upen är bara seniors så det finns ca 50+ fler som spelar också
Efter hela arrangemanget så åkte hela simlaget till IHOP och jag beställde deras berömda pannkakor! Mums
 

lördag/söndag

Några bilder från i lördag/söndags...En bra bild på Chloé tillslut!
Vi var allihopa ute och badade i poolen. När Paisley tycker att det blir varmt går hon i poolen och sätter sig på första trappsteget, haha!
Skype med Frida och Emil i söndags
 

Swedish meatballs

I söndags gjorde jag köttbullar, potatis, brunsås och lingonsylt till familjen Riddle. Fast vi hittade ingen lingosylt på någon affären men på receptet stod det att den amerikanska varianten är cranberry. Smakade ungefär likadant. Jag lagar ganska sällan egen mat hemma i Sverige och enda gången jag har gjort egna köttbullar är nog på någon hemkunskaps lektion på grubbe. Men med lite hjälp av Amy och Tommy så blev det en succé! Riktigt gott faktiskt. Vi skippade några ingredienser som stod på det engelska receptet för de stod inte på det svenska. Receptet hittar ni här: http://www.simplyrecipes.com/recipes/swedish_meatballs/
 
 
Antal personer som receptet var gjort för: "Serves 4 vikings, or 8-10 regular people."

senaste på instagram

Till vänster: bild från kyrkan i onsdags. Blake och jag. Till höger: från i söndags när vi gjorde swedish meatballs.
Ni kan följa mig på instagram @annaahs
 

Helgen

I torsdags åkte vi till en restaurang där Emerlad, Destiny och en kille från simlaget skulle bli intervjuade för radion! Det var några personer från olika sporter på skolan som de pratade med. Här på bild ser ni även Coach Osborne som hoppade in som radiopratare (till vänster)
På Whole foods köper man flingor, nötter, frön etc. via rör som ni ser på bilden, och väger därefter och köper liksom i lösvikt
Här gör Tommy sin egen peanut butter, man väljer en nötsort och det pressas ut och blir till en "kräm". När vi kom hem så provade jag en peanut butter and jelly sandwich!
I lördags åt jag och Amy frukost på Mcdonalds och köpte var sin "Big Breakfast" som såg ut såhär. Tre amerikanska pannkakor, två ägg, en sausage och en slags macka som jag har tappat namnet på. MÄTT blev man då iallafall!
Vi åkte sen vidare och gjorde lite ärenden, hehe, bland annat åkte vi in till en car wash. Ja, vi har dom i Sverige, men jag har aldrig provat förut att sitta kvar i bilen.. Det kändes som värsta Wallander/Beck/Dexter scenen när någon sitter i baksätet med en spruta eller nått.. huvva
Nu är skolveckan igång igen, MEN vi går bara till torsdag för på fredag är vi lediga och på måndag är det Labor Day!! Vilket betyder låång helg, woho. Jag håller på att läsa The Wonderful Wizard of Oz till U.S History lektionen för tydligen ska den på något sätt vara kopplad till det vi håller på med. 
Här är en bild från igår i kyrkan. Det här är hela youth group:en + ledare!
 
Imorgon ska jag visa bilder från i söndags när vi lagade Swedish Meatballs!
 

Svar på frågor

Är det ett krav att gå i kyrkan där eller gör du det för att du gillar det? :)

Hej! Nej jag tror inte att det är ett krav här men jag gör det mest för att passa in och följa med på familjeaktiviteter. Jag har heller ingenting emot att gå till kyrkan men jag är absolut inte lika troende och passionerad som de andra är! Genom kyrkan träffar man dessutom massor av nya trevliga människor. Det är många av Emeralds kompisar från skolan och från mina klasser som går till samma kyrka. 

 
Noll, är det ig?
 
Ja, noll är som ig på den delen av betyget. Jag har inte försökt mig på att förstå deras betygsystem än men om du får en 0 på ett prov/uppgift så har du iallafall inte klarat den/det. 

Huset!

Här kommer bilder som är önskade på huset!
vägen
katten kom för första gången och pratade med mig!
Paisely och Chloé
Baksidan
 

IT'S FRIDAY

Lång skolvecka som äntligen är över! Jag hoppas att skolan där hemma går bra också! Hälsa Midgård från mig!
Simningen börjar gå bättre och bättre, fortfarande jobbigt och jag måste fortfarande lära mig att dyka, hehe. Fotbollsmötet var bra. Det var ca 30 pers där och de vill ha runt 20-25 i Varsity-truppen så jag hoppas att jag kommer med! :) Vi pratade mest men sprang även en liten runda runt skolområdet i den STEKHETA värmen. Det där var alltså igår. Idag på P.E lektionen skulle vi också ut och springa. Fyra varv runt football planen = 1 Mile = ca 1,6km. Vi hade 15 min på oss annars får man typ en 0 i den delen av betyget. Det hår var alltså idag (fredag) mitt på dagen, klockan 12= varmaste delen av dagen.. Jag var i alla fall först av tjejerna i mål och ca 5a av alla, phew. Sprang på 10.11, genomsvettig och har inte tid att duscha sen.. Skoj!

Nu är kl 22.16 och vi har nyss kommit hem från lite shopping/mat! Varit och handlar lite småsaker ända till nu, affärerna har öppet svinlänge ju!
Nu ska jag Amy och Tommy se på någon film och sen sova! Emerald är inte hemma för att hon är barnvakt men kommer nog hem snart! Godnatt/godmorgon Sverige!


Dryland

Har nyss kommit hem från simträningen. Vi simmade inget idag utan hade dryland istället, alltså styrka innomhus. Vi simmar som ni ser utomhus i vanliga fall. Igår hann vi simma i ca 30min och sen började åska och ösregna så då gick vi in. De verkligen öser ner regn och båda dagarna har man knappt kunnat se på vägarna när man kör till/från träningen. Sjukt läskigt. 
Träningsvärken börjar smyga sig fram från igår så det blir nog inte bätte efter idag heller.. Imorgon ska jag på fotbollsmöte/konditionsträning. Fotbollen börjar tydligen inte för äns september/oktober (dom har bara konditionsträning nu) så jag kommer att simma varje dag tills dess. Phew. Att gå från igen träning på några veckor till att träna varje dag blir en ganska stor omställning!
Nu ska jag göra läxa, duscha, äta middag och sen mot kyrkan!

It's been a long night in Baton Rouge

Gokväll! Åh va trött jag är just nu! Det har varit en så himla lång dag och fullrulle mest hela tiden. Skolan från 07.15 till 14.30 sen första simträningen! Idag har jag äntligen frått byta mattekurs så jag har nu Math Essential vilket betyder att det är blandat med algebra och geometri tror jag.. Det ska iallfall vara lättare och det märktes redan på första lektionen när det var saker jag kunde och kände igen! Läraren verkar också bra! Coach Lewis tror jag att han hette, basket coach - GO WILDCATS, haha!
TIllbaka till simträningen då. Asså jag kommer att dööö va jobbitgt det va! Är säkert lite roligare när man får in tekniken och kan lära sig dyka, he-he.. Vi tränade idag i en utomhuspool ca 10 min från skolan under strålande sol och simmade ett x antal längder frisim och jag och Clarie + en till tjej försökte lära oss att dyka,haha. Men att simma är hur jobbigt som helst ju! Jag har heller inte tränat riktigt på några veckor så konditionen är inte direkt på topp men det kändes skönt att få röra på sig men jisses va jobbigt det var!
 
Nu har jag just blivit klar med min U.S History läxa för kvällen och mina ögon håller på att slockna så snart är det läggdags! Upp och hoppa igen imorgonbitti kl 05.45 för att göra samma saker imorgon. Om jag inte redan har nämt det så är ju simningen alltså VARENDA DAG efter skolan.. Är taggad på att få börja spela fotboll snart också!
 
Godnatt!

Classes

Nu tänkte jag ta mig tid till att försöka beskriva alla mina olika klasser för er! ENJOY
1st hour- Multime Media (Ms. Evans)
De första lektionerna satt vi mest och väntade på att tiden skulle rinna ut för att vår lärare visste inte ens vad vi skulle göra. MEN allra först på morgonen så säger vi the Pledge of Allegiance, "I pledge allegiance to the Flag of the United States of America, and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all.", med handen på hjärtat ofc.
Nu har vi iallafall börjat jobba med en video som ska visas på något slags öppethus för the freshmans (dom som går första året på high school).
2nd hour- U.S History (Mr. Mitchell)
Här läser vi som sagt Amerikansk historia med en lite galen lärare som mest skriker ut all fakta så det gäller att hänga med! Haha, nä men han är lite små rolig också. Just nu håller vi på att läsa om hur industrialiseringen av usa skedde, bl.a. om The Pacific Railroad act (det enda jag kommer ihåg atm.)
3rd hour -Chemistry (Mr. Iverstine)
Just nu håller vi på gå igenom hur man konverterar stora och små nummer, ex. 2,3x10ˆ-11. Typ nånting sådant. Vi går också igenom m, dm, cm, liter, kg, hg, g  m.m, vilket är ca den enda fördelen jag har för jag behöver inte lära mig ft, inches osv. wohooo, jag behöver alltså inte konvertera och försöka förstå hur stor/lite/tung saker är vilket dom måste göra.  
4th hour - 3D Design (Ms. Catoire)
Här håller vi just nu på att skissa en slags låda som vi ska bygga ihop, inte det roligaste. Vi har även fått skriva och tolka konstverk (Hej Midgård och estetik!) vilket heller inte ha varit jättekul. Men jag tror att vi kommer få göra roligare saker när vi har kommit in i kursen lite mer. Vi skulle bl.a. få göra nått tryck av nått slag. 
5th hour -P.E (Coach Fresina & Coach Labeouf )
De första PE lektionerna fick vi bara sitta av tiden, alltså de fyra första lektionerna. Fråga mig inte varför. I Onsdags började vi iallafall med själva idrottslektionen med lite tester, vi hann bara göra så många riktiga situps som möjligt på 1 min och sen var lektionen slut. I torsdags gjorde vi samma sak fast med armhävningar. På fredagen var vi utomhus (ca kl 12 mitt på dagen, stekhet sol och 35+), vi sprang i 5 min utomhus runt en bana sen gick vi in och man fick göra lite vad man ville (basket, vollyboll m.m.). Nu i början verkar idrottslektionerna väldigt ostrukturerade men jag hoppas att vi kommer kunna variera med lite sporter och lekar sen. Det är dock bara en 45 min lektion..
Lunch 
6th hour -English (Mr. Credeur)
Här har vi lite olika saker varje dag, men nu från början har det mest varit lite småtester på några böcker som dom har läst men inte jag. Jag håller på att läsa Of Mice and Men just nu och ska till veckan ha ett test på den och sen börja läsa en ny bok, phew. Vi har även massa nya ord som ska pluggas in men jag tror att det här kan bli en ganska rolig kurs. 
7th hour - Algebra 2 (Coach Osborne)
Jättebra lärare som är rolig och duktigt på att lära ut MEN jag har det svårt med termer och den allmänna algebran. Jag är heller inte världens mattesnille och när det nu är på engelska med nya termer och ny algebra som är repetition för dem men inte för mig så är det SVÅRT. Det här är alltså algebra 2 och egentligen ska man ha läst algebra 1 innan, men det har ju inte jag gjort. Som jag skrev tidigare så har vi fixat så att jag ska få byta till veckan till antingen algebra 1 eller någon vardags-matte-ekonomi-grej. Kommer förhoppningvis bli bättre :)

all around the world

Igår åkte jag och familjen Riddle + Charles iväg till Sonya för att träffa alla andra utbytesstudenter i Louisiana. Kul att få träffa folk från alla möjliga länder och världsdelar som helt plötsligt samlas på ett och samma ställe och har ca en sak gemensamt.
Det var på ett superfint ställe och dom hade en extremt stor trädgård! Hemma hos Sonya (min amerikanska kontaktperson). Här på bild är Charles och Emerlad. 
 
Det var ett superfint hus och trädgård med en liten sjö på baksidan, haha! Tommy passade på att fiska litegrann
Här på bild är de flesta utbytesstudenterna som har Sonya som kontaktperson och bor i södra Louisiana. Från vänster: tjej från Kina, tjej från Thailand, kille från Spanien, tjej från Brasilien, kille från Tyskland, tjej från Frankrike, kille från Tyskland (som tydligen var född i San Francisco och hade dubbla medborgarskap), jag från Sverige! 
B'Beam från Thailand fyllde år så hon fick lite extra tårta!
Efter träffen med alla studenter så åkte vi till Amy's mamma och moster och jag fick höra riktig söderndialekt i superspeed och mitt huvud följde konversationerna som en pingisboll, fram och tillbaka. Haha! Här på bild är Emeralds kusiner tror jag, hur söta som helst och badar i poolen i den extrema hettan.
 

söndag

Godmorgon! Här sitter jag i finkläder och redo att åka till kyrkan nu på söndagsmorgonen. Lite annorlunda än söndagarna hemma då jag brukar sova till 12 och bara slappa resten av dagen, hehe. Bilden längst ner till höger är till Sara för att visa att jag har på armbandet som jag fick! 
 

LASERTAG

Bilder från igår när vi spelade laser tag. Alla kläder lyste upp och det såg ut som om jag hade typ en lampa innuti mina skor, haha!

lördag

Godmorgon USA /godeftermiddag där hemma i Sverige! Skönt att få sova ut litegrann efter en lång vecka och en rolig fredagskväll! Emeralds pojkvän Charles kom hit igår (han bor annars 3h bort) så vi och Clarie, Destiny, Thomas och Dean åkte och spelade Lasertag! 
Nu ska vi alldeles strax åka till Sonya (min kontaktperson här i USA) och träffa hennes andra utbytesstudenter från typ hela världen. Tror att det va typ 8st till! 
Ha en fortsatt bra kväll där hemma! PUSS OCH KRAM
 

FRIDAY

Äntligen är det helg!! Den här veckan har varit ganska tuff när man inte riktigt vetat vad man ska vänta sig. I helgen har jag tänkt att skriva ett inlägg till er som beskriver alla min olika kurser! Kan ju även nämna att jag ska få byta kurs från Algebra 2 till någon slags enklare variation av matte, antingen algebra 1 eller typ ekonomi-grejs-matte i vardag (kommer inte ihåg vad kursen heter). Så det blir säkert bra! 
Ikväll ska jag och Emerald med några kompisar och spela Lasertag! Antar att det är som laserdome hemma! Skoj!!
Nu har jag nyss sett klart nya avsnittet av Breaking Bad. OMG SERTGHKjldfahyoigljkb 

till matlovern

Hej Josefin aka sunken aka matlovern! Jag har bara ätit skollunchen de två första dagarna (förra torsdagen och fredagen). Nu för tiden tar jag och Emerald alltid med oss egen lunch. Skolmaten är hamburgare/pizza/mac&cheese, friterad kyckling osv, och sen får man även välja mellan mjölk eller chokladmjölk.
Jag brukar ha med mig en dubbelmacka med skinka, ett äpple eller en granola bar och vatten.
Saknar dig meeed♥

Dresscode

Så här går jag alltså runt i skolan. Khaki färgade långa shorts (måste gå till knäna), bälte, vinröd tröja (måste vara instoppad i shortsen/byxorna) och efterskom att det är så kallt inne i skolan så har jag även en tjocktröja (måste vara godkänd från skolan och får INTE ha fickor eftersom att dom tror att man gömmar antigen mobilen eller knark.. weirdos). Det ända som är valfritt är egentligen skorna, FAST dom får inte ha öppen tå, alltså typ flipflop osv. och inte heller högklackat. Det var nog allt. 
Konsekvenserna om man bryter dresscoden: Du blir uppskriven på någon slags lista och du måste åka hem/fixa sakerna du saknar. Om det upprepas så blir du avstängd från skolan. Även om du har alla rätta kläder så kan det ända bli fel, du MÅSTE ha tröjan istoppad i byxorna och du MÅSTE ha bälte. Det ses också som att du bryter dresscoden. Och vi får inte glömma id-brickan! Det är också ett MÅSTE! Om du glömmer den så blir du också uppskriven på nån lista och kan bli avstängd. Jajjemen, hårda regler. 

lite fler frågor/kommentarer

Till Julia K - Åh va spännande!! Lycka till och jag hoppas att allt går bra! :)
 
Till min fellow textarare Emma - Hej Emma!! Jag får inte köra bil här på mitt svenska körkort. Det är regler från både Explorius och ICES (min amerikanska organisation). Jag vet inte riktigt hur det funkar annars, vi brukar hyra bil här när vi är på semseter med familjen och då kör ju pappa på sitt körkort så då funkar det ju!

Randomness

Sitter och pluggar mycket på eftermiddagarna. Måste läsa ut en bok, göra Chemistry vocab, U.S History & Algebra som är ca hur svårt som helst. Dom har liksom repetition så allt går ganska fort medan för mig är de allra mesta nytt och med de olika engelska termerna som det använder så blir det lite klurigt. 
Det här är alltså poptarts! Oreos "mackan" jag pratade om!! :D
De här två filurerna sitter nedanför sängen och bråkar om ett tuggben
LSU (Louisiana State University) - GO TIGERS!
 
 

Frågor och kommentarer

Hej! Du åker med explorius va? Jag har funderat på att åka som utbytesstudent nästa år med dem, och ska snart på intervju. Men hur känns det när du väl är iväg? Är supernervös och vill ju så himla gärna men det är ju rätt länge att vara borta ett år. Kändes det bra när du åkt? Tycker du explorius verkar bra hittills? 
Det verkar vara jättefint där du är, hoppas du har tid att svara. Tycker det är jättespännande att läsa din blogg från USA :)
 
Hej! Va kul att du läser min blogg! :) Explorius tycker jag har varit suveräna på att svara på alla frågor och organiserat allt som man kan tänka sig. Det är nästa precis ett år sedan jag var på min intervju, förra sommaren alltså och nu när jag tänker efter så har allt gå jättefort! När man sitter där i ca februari och är klar med alla ansökningar och väntar fram till ca juli på ett telefonsamtal från Explorius så går det självklart jättesegt. Men allt annat har verkligen flugit förbi!
Ett år eller för att vara exakt, 10 månader, är väldigt länge, ja. Om jag ska vara helt ärlig så vet jag inte hur länge och hur det kommer att kännas. Det är drygt en vecka sedan som jag lämnade Umeå och Sverige och sedan dess har jag hunnit med så sjukt mycket och fått besöka många nya platser! Just nu känns det iallafall superbra! :)
Louisiana har varit toppen och det är jättefint! Tack för kommentaren och ös på med frågor bara, haha!
 
lägg ut bilder på skoluniformen!! är APnyfiken!
Ah, jag ska, haha! Måste hitta tid att ta bild bara. Blir nog imorgon efter skolan! :) 
 
 
Det är jättekul att ni kommenterar och ger lite feedback på vad ni vill se mer av och vad ni där hemma gör på dagarna! Jag ska ta mer bilder på/runt huset så ni får se mer än bara mitt rum. Nu ska jag sova, godnatt!

Shopping

Igår (lördag) var vi ute på en låång shoppingrunda och hittade faktiskt till slut några fina klänningar som man kan ha till kyrkan. På söndagar har de alltid lite finare kläder som klänningar och kjolar. Och för mig som typ, aldrig har kjol och knappt klänningar heller så var detta lite svårfixat. Eller det var liksom svårt att försöka tänka hur man kanske skulle kunna anväda dom sen när man kommer hem också. Sån tur är att det är så mycket billigare. Alla de här kläderna kostade tror jag under 20$ styck. De här första sex plaggen är typiska kyrk-kläder men jag tycker ändå att dom var ganska fina! De kostade tillsammans ca 700kr! Det blir ju aldrig heller lika snygga på bild!
Den här toppen köpte jag i New York på Forever 21 (i Times Square, Frida!). 
Till vänster; Jättesnygg kjol som är längre där bak. Köpte den också i New York på Forever 21. Till höger; Central Wildcats- hoodie som är godkänd av skolan att ha till skoluniformen. Det är faktiskt ganska kallt inne i skolan, 35+ utomhus men dom har sjukt mycket AC så det blir kallt!
Vänster; ett par skor som jag kan ha till kyrkan. Höger; Victoria's Secret parfym!
 

igår och idag

Igår var vi runt på många affärer för att kolla efter lite kjolar, klänningar och skor till kyrkan som dom går till både på onsdagskvällar och söndagar. Här på bilden ser ni massor av souvenirer från LSU (Lousiana State University)!
Vi åkte en sväng till Walmart igen för att köpa mat och det här är alltså en bild från smörhyllan. Dom har en smörSPRAY! Det ser ut som att dom sprayar solkräm på mackorna, haha! Nu har vi köpt vanligt smör också.
Till vänster ser ni Cheese Balls förpackningar. Här igen i ENORMA förpackningar. Inte en liten påse utan stor hinkar med dom. Till höger åker vi i bilen påväg till Cody's hus (Emeralds kompis) för en BBQ! Trevligt
Idag har vi som sagt varit i kyrkan och nu har jag nyss avslutat ett Skype-samtal med mamma, pappa och Frida. Fick se Lucas lite också. Åh jag saknar min lurviga fyrfota vän (som farfar brukar säga). Frida och pappa hade varit på hockeymatch igår mellan MODO och Björklöven som tydligen Björklöven hade vunnit?!!! Hur hände det liksom!! De alla hade kommit hem från Skeppsmaln idag och nu är det ju kväll där borta och jobb imorgon så vi får höras mer sen! Saknar er allihopa
 

Walmart

I förrgår var jag och Emerald på Walmart för att köpa lite schampo, en plattång för 10$, värmeskydd osv. Vi köpte även poptarts som jag nu har smakat för första gången! Det ser ut typ som små mackor fast den smaken vi köpte var Oreos. Så själva "mackan" är gjord av det svarta på Oreon och "pålägget" är det vita som är inuti. Det finns olika smaker av choklad, bär, Oreos m.m. Dom äter alltså sånt här till frukost, haha! Dom äter också typ choklad kulor och mjölk. Men sån tur är att dom har Cornflakes och müsli!!
När vi kom till flinghyllorna på Walmart såg det alltså ut såhär som på bilden nedan! Dom har så himla GIGANTISKA påsar med flingor, dom har till och med en sådan hemma (med chokladkulorna). Så stört.


First day of High School

Idag var första dagen på Central High School. Det har gått väldigt bra att hitta runt och det funkade bra att fixa id-kort och böcker också! Det var tre sjukt stora och tjocka böcker så jag behöver nog en större väska. Men nu har jag fått mitt skåp också så det funkar säkert bättre nu. Skolan börjar 07.15 och slutar runt 14.30 och man har alltså 7 classes. Jag har som ni ser Computer Multime, US History, Chemistry, 3D Design, P.E, English 3 och Algebra 2. De flesta lärarna verkar väldigt bra! Och självklart ska man tilltala dem med t.ex. Ms. Evans eller Mr. Osborne, fast Algebra 2 läraren (Osborne) föredrar Coach Osborne eftersom att han är simtränaren! Jag har förövrigt valt Soccer och Swim som aktiviteter efter skolan. 
Haha, allt är så himla annorlunda till skillnad från Sverige. Just det där med lärarnas namn, dress code, mobilregler, korridorregler och allt annat som man kan ha regler för. Till exempel, du får ALDRIG bli sedd med mobiltelefon framför lärare eller i korridoren eller vem som helst. Dom tar den isåfall direkt och du får lördagsskola och du får tillbaka den efter lördagsskolan. Om du blir påkommen en andra gång så får du två lördagsskolor och mobilen blir borta i två veckor osv. Helt sjukt. 
Men jag tror att det här kommer bli jättebra och alla är supertrevliga. 
Schema. Exakt likadant varje dag, hela året. 
De tre jättetjocka böckerna för Chemistry, US History och Algebra 2
Fick en mapp + hur många papper som helst som måste skrivas på, allt från drog-relaterade papper till student infomation till nödfallsnummer. Här på bilden är även elevkortet som ALLA måste ha. Annars kommer man nog inte in i skolan..
 

mitt rum

Stor och väldigt skönt säng!!Garderob
Byrå och dörr
Några av mina kläder som jag har hängt upp, längst till höger ser ni delar av skoluniformen
I de här låderna ligger resten av kläderna. 
 
 
 

Baton Rouge

Här kommer lite bilder från idag och igår!Emerald, jag och Amy på flygplatsen! 
Vi åke till ett ställe och åt lunch! Emerald, Amy & Tommy
Idag åt vi lunch på Tacobell!
En av hundarna, Chloé. Hon kan inte riktigt stå still, hehe. Den andra ser likadan ut fast svart. 
Vi har varit och gått runt på skolan mycket och fixat med massor av papper och stack även in huvudet i skolans gym.
Wildcats!
 
 

LOUISIANA

Hej! Har inte hunnit fixa wifi på datorn än men jag har fixat mobilen och fått ett nytt nummer! Om ni ska försöka nå mig så skriv på Facebook eller kommentera här!
Jag har iallafall kommit fram till Louisiana och till familjen Riddle! Har inte hunnit packa upp riktigt än, igår var vi och shoppade lite inför skolan och på kvällen så var jag och Emerald (dottern i familjen, 96a) på bio med tre av hennes kompisar och såg The Heat. Sjukt rolig film med Sandra Bullock. Jag har det jättebra och försöker överleva denna extrema hettan och fuktigheten. Igår när jag kom fram hade jag jeans på mig och det var 93F alltså ca 33 grader. Woho!
Nu ska vi tillbaks till Central High och fixa med papper. Central High som för övrigt har Wildcats som lag!
Ha en bra dag allesammans!


New York, dag 2

Nu är vår andra och sista dag på Manhattan avslutad och imorgon bitti lämnar jag New York och flyger till Baton Rouge. Idag har vi haft sightseeing på midtown och uptown Manhattan. Vi besökte Central Park, gick utanför lägenheten där John Lennon blev skjuten, åkte förbi Madison Square Garden och under de timmarna vi fick gå själva så gick jag och tre andra upp till The Top of the Rock, Time Square och lite shopping! 
 
Just nu gick det hur segt som helst att ladda upp bilder och jag måste sova för att jag ska upp kl 04.00 imorgon så ni får tyvärr inte se några bilder idag!

New York, dag 1

Hej! Kul att fler har hittat hit till bloggen! Idag har vi varit på sightseeing på Manhattan och även haft lite fritid som  mestadels bestod av shopping! Vi har haft en jättebra guide hela dagen som har visat oss runt och har åkt med i bussen. Åkte bland annat förbi lägenheten där Heath Ledger dog, där Hugh Jackman bor och han pratade även om Jay Z när vi var i Tribeca.
Började dagen med hotellfrukost. Här på bilden dock redan uppäten, men. Åt lite scrambled eggs, melon, french toast med mapel syrup m.m. The american way
Vi åkte sedan med en av hotellets bussar in till Manhattan som tog ca 45min. Vi bor på ett hotell ganska nära flygplatsen i Queens. Vi började med att besöka Ground Zero och här på bilden är den nya superhöga byggnaden - One World Trade Center.
Vi fortsatte sedan och gick igenom St. Paul's Chapel som ligger nära där Twin Towers stod och innuti byggnaden satt det jättemånga lappar och hälsningar från anhöriga. 
Traskade på i samma fotsteg som jag och familjen gjorde i april tidigare i år. Hittade den här underliga fyrkanten igen. 
Besökte Wall Street
Vi tog Staten Island Ferry för att se Statue of Liberty. 
Manhattan 
Körde förbi den här delen av China Town på väg över till Brooklyn
Hela Soft Landing Camp-gruppen på Brooklyn sidan.
moi
Avslutade dagen på Manhattan med en Frappuccino på Starbucks. Åkte sedan tillbaka med bussen till hotellet och nu har vi nyss varit på ett Adapting to America möte. NU: MAT
 
 
 
 

EMPIRE STATE

Sitter på ett hotellrum i New York efter en lång flygresa hit! Umeå-Stockholm-London-New York. Äntligen är jag framme! I London träffade jag upp andra som också åker med Explorius och ca 95% är norrmän. Jag och norska hör liksom inte ihop så bra så jag hänger inte riktigt med i deras samtal osv. men ibland tar vi det på engelska och ibland blir det va? va? ursäkta? Haha. Jag är den enda svensken på just det här Soft Landing Camp:et, resten är som sagt norskar, danskar och finnar. Nu har jag nyss tagit en välbehövligt dusch efter ett långt dygn och ska strax försöka övervinna jetlag med lite sömn. Imorgon väntar sightseeing på Manhattan!

USA partaj

Igårkväll var alla polare här för lite USA firande/avskeds fika. Hade så himla roligt och så jag är så glad att ni kunde komma!
Jättefin tårta och cupcakes som Maja och Sara hade bakat!!
:)
 
 

RSS 2.0