thanksgiving

Igår, torsdag, var det Thanksgiving. Vi har dekorerat huset det två senaste dagarna som ni kan se på bilderna här under och igår var det den stora dagen. Kalkonen, skinkan och massor av annan mat stod på menyn och det allra mesta smakade faktiskt riktigt bra. Juldekorationer på extrem nivå
Kalkonen- Före
Kalkonen - Efter
Lingonsylt som var tänkt att vi skulle använda när vi gjorde köttbullar men då hittade vi inte den i någon affär men ca 1 vecka efter hittade vi den självklart så nu kom den till användning!
MAT
Chokladbollar
dekorationer utomhus
Planerar inför natten, aka BLACK FRIDAY, DUN DUN DUUUUUN
 
 
 

chokladbollar

hade lite för kul i köket
Har infört chokladbollar till familjen Riddle och dom gillar det! Sen kan det ju hända att vi diskuterar om namnet är: chokladbollar? choklatboolarr? chocolate balls? negerboll? niggerballs? eftersom wikipedia sidan säger såhär:
Chokladboll (literally "chocolate ball") is a popular Swedish confectionery - a type of fridge cake. The original name was negerboll (literally "negroball") but this is today considered controversial because of its association with the potentially racist term neger (en: negro).
 

Now I know what it’s like under the city lights

Igår, måndag, så åkte underställskläderna (som mamma skickade för Colorado resan) på under matchstället inför fotbollsmatchen. Det var ca +7 grader och regn i luften så det var väldigt välbehövligt. Amy släppte av mig vid skolan och hela laget åkte på en gul skolbuss till matchen mot Ponchatula som ligger ca 1h bort. Kan ju förövrigt nämna att skolbussarna är så himla osköna med deras 90 graders vinkel och hårda säten. Så det är ju svinskönt, heh. Under matchen så regnade mest hela tiden, mer eller mindre och resultatet blev 1-1. Jag spelade nästan exakt hela matchen och det är ju alltid kul med mycket speltid! På vägen hem var man ju självklart hur blöt som helst så att sitta kall på en buss utan värme med hårda säten är ju det ultimata. När vi kom tillbaka till skolparkeringen så väntade iallafall Amy med en varm bil och varmchoklad!
Idag, tisdag, har vi mest chillat och sett på hemma-videos och varit på ett möte inför spännande grejer som händer i Maj. Efter det så avslutade vi kvällen med Taco Bell och Monsters University! Huf bra som helst!! Jag älskar Monsters Inc♥ Min absoluta favoritfilm som liten. Emerald kom även hem från sin jägar-resa som hon har varit på i Mississippi.
Imorgon var det tänkt att vi skulle fara och kampa och vara borta under thanksgiving som är på torsdag men det ska bli ganska kallt, runt 0 grader tror jag, så vi ska stanna hemma istället och ha en stor kalkon lunch/middag, haha. 
Screenshot från några sms mellan mig och Emerald. Hehe, JA jag vet att det stavas Deer ;) 

Sundayfunday

Godkväll USA / Godmorgon Sverige. Idag har vi, som vanligt, varit i kyrkan från kl 10.00 till ca 13.00. Efter det åkte vi till en kinesiskrestaurang och åt lunch (bilder nedan), asgott! På eftermiddagen skypeade jag först med mamma & pappa, sen Frida & Emil och sist Sara. Nu på kvällen har jag, Amy, Tommy, och Amys kusin + fru + barn (2 årig pojke som heter Beau, utalas Bo) sett på Amerikansk fotboll och käkat pizza, extremt amerikansk söndag må jag säga. Kyrka och NFL Football. Ska nu avsluta min kväll på ett svenskt sätt, dags för Solsidan!♥ godnatt!
ps. VI ÄR LEDIGA HELA VECKAN FÖR PÅ TORSDAG ÄR DET THANKSGIVING
 

2013 Swimming State Championship

Uppvärmningspoolen
Middag under fredagskvällen efter vi hade varit och sett på The Hunger Games: Catching Fire som förövrigt var hur bra som helst!!!!! 
Accacia, Emerald, Emily & jag. Det är vi fyra som simmar i 200 medley relay. Acaccia simmar fjärilsim (butterfly), Emerald simmar ryggsim (backstroke), Emily simmar frisim/crawl (freestyle) och jag simmar bröstsim (breaststroke).
Simlokalen. Närmast ser ni uppvärmnings banorna och bortanför mittgången är tävlingsbanorna.

@ State


Hej! Just nu sitter jag i lokalen där simtävlingar pågår förfullt! Jag är färdig simmad och det känns extremt skönt. Igår simmade jag i det vanliga 200 free relay och 200 medley relay där jag simmar bröstsim. Idag, lördag har jag bara simmat bröstsim för det var den som kvalificerades till finalerna. 
Om några timmar åker vi hem igen mot Baton Rouge men innan väntar lunch på Taco Bell! 

sista simträningen

Idag har vi haft sista simträningen. Vi började som vanligt med att simma några längder och göra lite övningar. Sen lite vändningar + dyk/starter och sen hade vi lite vattengympa, haha! Väldigt roligt hade vi, med alla seniors som fick en chans att leda gruppen. 
Efter träningen åkte vi till Starbucks för att tagga inför imorgon eftersom efter skolan väntar en 3h lång bussresa (ja, en gul skolbuss) till Lake Charles och the Swimmning State Championship! 
 

Central Wildcats - University High

Idag har vi spelat första fotbollsmatchen. Var riktigt taggad på att spela och det gick ganska bra faktiskt förutom det faktum att vi förlorade, hehe. Det här var alltså en Varsity-match aka "bättre"/mer erfarna spelare och jag spelade faktiskt nästan hela matchen. Sjukt kul! I helgen har vi egentligen en turnering med ca 3 matcher men jag ska med simlaget till State så det skippar jag. Eftersom det är det sista med simlaget så kände jag att jag ville vara med på det :)
 
 

Helgen

På lördagmorgonen så åkte jag med Emerald och Destiny till LSU för att gå på en collegelektion för att få extra poäng till skolan. Fattade absolut 0, haha. Dom andra fattade tydligen inte så mycket heller, lol. På eftermiddagen så åkte vi downtown för att ta fler senior pictures (typ sånna som Emerald tog i Florida). Hon fotades i en riktig high school-graduation outfit och lite andra ombyten. På några av bilderna nedan ser ni vilka ställen vi fotade på. Högst  upp till vänster: Gamla State Capitol-byggnaden, ser ut som värsta slottet! Bilden i mitten och till höger  på övre raden: vi fotade lite på ett järnvägsspår. Bilden längst ner till vänster: Jag och Emerald på en liten bro brevid Mississippi River. Även den stora bilden längst upp är från Mississippi River med ett gammalt Amerikanskt militärfartyg från andra världskriget. Mitten bilden: Jag och Bieber efter kyrkan idag, söndag. Längst ner till höger: Jag och Emerald utanför  huset där vi va på värsta släktpartyt ikväll (söndag), haha.

Hela vägen från Sviden

Paket!!!! Woho, det är som värsta julafton ju, haha! Tack så mycket mamma och pappa♥ Vinter/skidkläder för Colorado-resan och svensktgodis!  Marabou, Gott & Blandat och lösviktsgodis, looove it. Tack tack tack! Haha det var så roligt att se på när Emerald, Destiny, Tommy och Amy provade lite lösviktsgodis. Dom tycker det är så himla surt, haha. Dom tror att jag har nån himla robot mun som kan äta sådant men å andra sidan så äter dom ju så himla kryddstark mat som dom knappt känner av medans jag bränner munnen av mig, haha!
ps. ja, det är bieber som chillar i mitt rum
 

BELIEVE MOVIE TRAILER


FRIDAYYY

Äntligen är det freeeeeeeedag! Sjukt skönt med helg!
Skoldagarna rullar på och jag lär mig seriöst nya saker varje dag. Gillar verkligen Mr. Mitchell's klass, alltså U.S History. Jag tycker det är riktigt intressant, hör och häpna, han är en väldigt bra lärare förutom att vi har så himla mycket läxor, hehe. I veckan har vi börjat prata om Andra Världskriget och lär mig även där saker som jag inte visste förut. 
På engelska lektionerna håller vi på att jobba med The Great Gatsby, vi läser kapitel i boken och sen ser vi en bit av filmen osv. Vi disskuterar mycket och det är en ganska komplicerad bok, det är så många saker som man liksom inte tänker på när man bara läser men när man börjar disskutera så faller många bitar på plats. 
Simträningarna rullar på och nu har vi endast tre stycken kvar, måndag, tisdag och onsdag, sen åker vi till the State Championship. Där är vi från torsdag-lördag nästa vecka. Jag tränade dock inte igår (torsdag) för att jag har haft lite problem med min rygg, vet inte vad jag har gjort men ont gör det så jag försökte strecha mycket igår...
Fotbollsträningarna är riktigt roliga och på tisdag har vi vår första match! Ska bli skitskoj! Nu ska jag byta om från skoluniformen för att jag, Emerald och Destiny ska bio och se en film som heter Carrie. Typ en skräck-aktig film. Kommer dö, jag som hatar skräckfilmer. 
PUSS OCH KRAM SVERIGE! :)

"What country is Sweden in?"

↑Quote från en av tjejerna i fotbollslaget.
Igår fick vi äntligen våra kläder från fotbollen. Riktigt taggad på att börja spela matcher, första är nästa tisdag! Jag tränar ju bara halva träningen (1h) så jag vet inte om jag kommer få spela men är ändå peppad, haha. 
Tränings tshirts, shorts och sockar
Team Before Self- lagmotto
Jajjemän, bibeln är med oss
 
 

grattis på 21 årsdagen ♥

saknar dig
 

homecoming game

Bilder från förra fredagen när Central High spelade sin "homecoming" match, alltså en football match som är på fredagen under homecoming veckan och dagen innan självaste homecoming dansen. De spelade i rosa för att hylla Bröstcancer-månaden-oktober! 

3 MÅNADER

Idag är det 3 månader sedan jag vaknade upp på ett hotellrum i New York, flög till Atlanta och tillslut landade på Baton Rouge Airport. För mig känns det som att jag har hunnit uppleva hur mycket som helst men när man säger det högt liksom, jag har varit borta från hartvigsgatan, familjen, vänner, Midgård, Umeå, Sverige i TRE MÅNADER så är det ju liksom hur länge som helst. Men ska jag vara helt ärlig så har jag inte upplevt någon speciell hemlängtan, än. Sjävklart saknar jag människor och saker men det är inte direkt så att jag gråter mig till sängs, tack och lov. 
Jag har det riktigt bra här borta på andra sidan atlanten. 

homecoming pictures

 
 

homecoming week

I veckan har det varit Homecoming week på Central High vilket betyder att vi har haft utklädnader varje dag och imorgon väntar självaste homecoming dansen. Veckans utklädnings teman var: America Monday, Duck Dynasty Tuesday, Nerd Wednesday, Pajamapants thursday och som vanligt på fredagar var det spiritday hela skolan förutom för seniors som har free-dress day.  Under måndagen hade jag bara på mig vanliga kläder, jeans och kofta med ett linne som har den amerikanska flaggan på sig. Kändes så konstigt att gå in i skolbyggnaden och inte ha uniformen på sig, haha! -->Duck Dynasty<-- klicka för bild (tuesday) är alltså en väldigt populär reality tv show här som handlar om typ 4 skäggiga gubbar som är jägare och skjuter ankor? Japp, har iallafall sett den tv showen en gång, men grejen var iallfall att man skulle ha på sig kamoflage och andra slags jägar-aktiga kläder. (Bild till höger)
Nerd wednesday talar för sig själv. Jag hade på mig det ni ser på den vänstra bilden. Rutig skjorta, fluga och glasögon. På pajamapants thursday så hade jag på mig pyjamasbyxor (shorts var självklart inte tillåtna) och en spiritshirt som man var tvungen att ha. Och som jag skrev om fredagen så var det vanlig uniform dag och spiritday. Vad är då en spirit shirt kanske ni undrar? Jo det är tex. den blåa sim-tshirten som ni har sett bild på tidigare. 
Ikväll ska jag på homecoming-football matchen, där de även berättar vem som blir homecoming queen! Haha, dom har alltså en homecoming court (en grupp av tjejer på ca 12st.) som har blivit framröstade och ikväll får vi veta vem av dom tjejerna som blir queen. lol på de hörrni. Så amerikanskt så det finns inte, haha!
 
Imorgon har vi citymeet (stor simtävling) från klockan 07.00 till 11.00 och sen hem och fixa sig inför kvällen och självaste homecoming!
 
 
 

RSS 2.0