Frågestund

Hej folket! Tänkte dra igång en liten frågestund om det är någon där ute som sitter och funderar på något. Allt mellan himmel och jord! och jag säger som Linn (http://lettersfromusa.blogg.se/), om ni inte frågar något så låtsas vi som att detta inlägg aldrig fanns, ok? ok. 

Soccer pictures + gameday

Igår tog vi fotbollsbilder med laget i skolans gym. Vi tog både enskilda bilder, gruppbilder och med hela laget. Här är lite behind the scene bilder och längst ner är från efter fotbollsmatchen som var senare på kvällen. Vi förlorade matchen (surprise surprise) med 0-1 vilket var sjukt irri för det var matchen som vi verkligen kunde vinna och vi gjorde faktiskt ett mål men det gilldes inte av någon konstig anledning... Vår sista match för säsongen spelar vi på lördag. Längst till vänster: Kaylee (lagkapten), jag och Tobi. Till höger längst upp: Jag och Courtney. Till höger i mitten: Darrian och jag. Till höger längst ner: Kelly, Jhennifer och jag, Meredith i bakgrunden
Sista matchen med cheerleaders:arna i fotbollslaget, haha. Till vänster: Kendall och jag. Till höger: Rachel och jag
 

Snö i Louisiana

Här har vi alltså de så kallade "snow days" som dom ställer in skolan för.. Japp, dom har ställt in skolan för idag (tisdag) och imorgon, onsdag. Det är ingen snö på vägarna med det är minusgradet och regnar så det är nog halt. Jag tycker det är så himla löjligt haha men eftersom dom inte har dubbdäck och kan köra i halka/snö så antar jag att det är nödvändigt att ställa in skolor/jobb. Tommy och Amy jobbar inte heller under dessa dagar. 

The Wolf of Wall Street

I lördags såg jag, Emerald och Destiny The Wolf of Wall Street på bio. Vi hade tänkte att gå och se Frozen men det blev för sent så dom hade slutat att visa den så det blev ca den raka motsatsen till en lättsam Disney film, haha! Men jag tycker den var ganska bra faktiskt och Dicaprio är ju kung som alltid
 
 

homework

Tre olika uppgifter till US History att lämna in imorgon♥♥♥♥♥
 

sweater weather

HAHAH det snöade faktiskt lite i natt! Resten av dagen har det mest regnat/snöat is typ. Haha asså det har varit kaos på vägarna och de har stängt av vägar och broar för att det är så halt och dom kan inte köra lol. Såg ett vägräcke som var helt förstört och en bil som låg i diket... Oj oj oj.. "Vinter" i sydstaterna, haha!
 

snow days

Från Central High Schools hemsida.
HAHA ALLTSÅ! Dom har ställt in skolan idag, fredag, pga av dåligt väder/snö!! Hhahahahah lol'ar så mycket åt detta. Dom vet ju alltså inte hur man kör i snö/slask/halt väglag så dom bestämmer helt enkelt att ställa in skolan istället. 
Vi pratade om det här på fotbollsträningen idag och alla ba: omg it's freezing, I hope we don't have school tomorrow!! (det var innan dom hade gått ut med det). Och jag ba: Y'all (japp jag har börjat säga det haha), I ride my bike to school every freaking day when it's snowing and when it's freezing cold, like -10 F (ca -23 celcius). Dom ba: You're not serious! Are you kidding me? Why? Do y'all not have busses or cars or something?!! Haha
 

gym


Tommy brukar oftast komma och hämta upp mig från fotbollsträningen och vi far sedan hem och byter om och hämtar upp Amy och sen till gymmet! Eftersom jag redan oftast har sprungit mycket på träningen så powerwalkar jag eller joggar jag på rullbandet som uppvärmning. Sen går jag runt och kör på lite olika maskiner, ben, mage, armar och axlar. Känns faktiskt jättekul att hålla igång!
 
 

central soccer

Två gamla bilder från en träning i början av säsongen, nu för tiden måste man ha underställ och fingervantar när vi tränar/spelar match då det är ca 0-5 grader..
Igår spelade vi match mot Zachary på hemma plan på Wildcat Stadium och vi förlorade med 0-4. Lite surt då vi bara låg under med 0-1 efter första halvleken men sendan tappade vi. Vi spelar ändå bättre nu i andra rundan mot alla lag. Sist vi mötte Zachary förlorade vi med 6-0 på bortaplan. 
Imorgon, torsdag har vi träningen igen och på fredag har vi match mot Woodlawn! Endast 4 matcher kvar för säsongen nu!!
 

17-19

Till vänster: Jag och Chelsea på bussen påväg hem från skolan i fredags. Till höger: Jag och Mari (från Brasilien) idag i kyrkan.
I fredagskväll hade vi fotbollsmatch hemma mot Denham Springs och vi spelade faktiskt bättre än vi någonsin gjort. Vi förlorade med 2-0 men det var ändå en jättebra match och i andra halvlek så släppte vi inte in något mål. Förra gången vi mötten Denham Springs så förlorade vi med 7-0 så den här matchen var verkligen mycket bättre.
I lördags så var jag med Emerald och Charles och gjorde lite ärenden m.m. och på kvällen kom Ben (kompis från skolan) över för att se en film, Prisoners. Tommy behövde få träffa honom innan jag skulle följa med honom och bowla idag.
Idag, söndag, så har vi varit i kyrkan, har skypat med mamma & pappa, Frida & Emil och farfar. På eftermiddagen hämtade Ben och Mason upp mig och vi åkte till Ben's kyrka, som förövrigt var mkt lugnare än den som vi går till och var mer lik det jag har sett av svenska kyrkan. Efter det så följde jag med dom två och youthgroupen från kyrkan och bowlade vilket var hur längesedan som helst jag gjorde!! Jättekul var det iallafall och jag vann faktiskt, hehe. Kommer förmodligen få träningsvärk i armen dock........... Bra kväll iallfall. Och imorgon är vi lediga för det är Martin Luther King-Day!! wohoo
 

american candy


Soccer week

Vänstra bilden är från träningen i måndags och bilden till höger är från matchen i tisdags.
I måndags hade det regnat mycket dagen innan och på morgonen men det var uppehåll och ganska varmt på eftermiddagen när vi väl hade fotbollsträning. Planen var hur lerig och blöt som helst så efter ett tag så slutade man ba bry sig om man blev blöt om fötterna eller inte, haha. Det var liksom lite svårt att undvika. På bilden är det jag och Madison, en tjej i laget.
I tisdags (igår) så hade vi tre matcher borta mot Walker. Först en JV match, sen en Varsity, och sen en till JV match. 0-0, 6-0 och 1-0. Jag spelade hela Varsity matchen och andra halvleken av sista JV matchen. Walkers Varsity lag är himla duktiga, haha hade gärna spelat mot deras JV lag istället, haha. Walker har en utbytesstudent från Norge och jag och hon spelade på samma sida av planen så vi gick runt och pratade med varandra, jag på svenska och hon på norska, det va skitkul fast det kändes fett konstigt! Efter matchen så pratade vi lite mer och alla i mitt lag samlades runt oss och ba lyssnade på oss prata, haha! När vi slutade prata efter ett tag så sa dom ba "nooo! keep talking", haha alltså det är så himla roligt att dom är typ fascinerad att man kan prata ett annat språk. På bilden är det jag och Anna, en av våra "student trainers" som hjälper till med skador etc. Hon har väldigt många roliga frågor om Sverige och jag frågade henne men hon visste inte vart sin släkt kom från. Jag sa till henne: "Maybe you're Swedish! You've got blond hair and blue eyes, lol". Det är även pga av henne som alla har börjat kalla mig Sweden, haha, och som ni kanske såg på instagram så har jag lärt henne hur man säger "Run fast (Spring fort/snabbt)." Så numera när jag har bollen på planen så hör man alla på bänken "Come on Sweden!!", "Good Job Sweden!". Haha även när vi hade spelat klart så sa tjejen från Norge på det andra laget "Good Job Sweden!".
Nästa match vi spelar är hemma på Wildcats Stadium mot Denham Springs på fredag!
 

Snapsterpiece

Kände för att rita en väldigt fin Nemo häromdagen på snapchat! Visst är han vacker? och det låter som självaste Snapchat också tyckte det när jag höll på att deleta den, haha! "Are you sure you want to abandon your Snapsterpiece?" Masterpiece? get it? lol
 

Folket

Här kommer några bilder från första gången jag var i kyrkan här borta! Jag landade i BR på tisdag den 6 augusti 2013 och det här var under onsdagens kyrkomässa eller vad dom nu kallar det. 
 
Längst upp till vänster: Ashely och jag, hon är en Junior och hennes storebror Marcus är en Senior, det är deras familj som utbytesstudenten Mariana från Brasilien bor. De alla går på Central High och jag har kemilektion med Ashley och Mari. 
Längst upp till höger: Lauren och jag, hon är en Junior och går också på Central High. Vi har tre lektioner tillsammans, US History, Chemistry och English
Längst ner till vänster: Breanna och jag, hon är en Junior på Central High. Hon är väldigt engagerad i kyrkan och håller bl.a. i söndagsskola för småbarnen. Har inga lektioner med henne. 
Längst ner till höger: London, Ashley, jag, Lauren, Emerald, Breanna och Christa. Alla förutom London går på Central High School. London jobbar just nu men ska snart börja på college tror jag. Hon är nog runt 20år, alla andra är mellan 16-17 år och sen jag som är 18!

Roliga frågor från random personer

 

12

Några random bilder från seanste veckan. Skolan har börjat igen och det känns ju lite drygt att behöva vakna 06.00 varje vardag nu mera... Tur att det var kort vecka iallafall, men självklart har det dragit igång med läxor, speciellt i historia som ni ser en bild på här ovan. Vi jobbar nu med Kalla Kriget. Ni ser även några fin fina snapchats och en bild på Alexis som började blöda näsblod bara sådär under 1st hour, haha!
Här nedanför ser ni en EXTREMT stor hund som satt på passagerar sidan längst fram i bilen. Asså jag höll på att garva ihjäl mig, den bara dök upp där när vi satt och väntade på maten hos Sonic (endast drive in snabbmatsställe). Sjukt kul, HAHA!

"BAD WEATHER"

Egentligen slutade jullovet för oss här i Baton Rouge idag men min US History lärare och fotbollstränare skrev på Schoology (typ Fronter) att skolan hade blivit inställd idag, tisdag. Anledning? Dåligt/kallt väder! LOL säger jag bara. Det har varit mellan +5 och -5 de senaste dagarna och tydligen är det för kallt för att skolan tror att det kommer is på vägarna och det blir farligt att köra, haha! Som ni ser på bilden nedan så har väderet en tendens att ha lite humörsvängningar när det gäller temperatur, haha. Som Amy sa häromdagen: "If you don't like the weather, wait 5 minutes and it will change"
 
 
 

Senaste dagarna

Random bilder från de senate dagarna
Blake och Justin i kyrkan i söndags, skype med sara mitt i natten för henne, skype med frida tagen från umeå, New York Rangers instagram la ut en bild på Hank och skrev att han och Carl Hagelin hade blivit uttagna till Svenska landslaget i OS, B&J, såg på Rangers match från MSG på tvn!

GYM TIME

Nu ni har Anna Johansson köpt gymkort på samma gym som familjen Riddle. Eller rättare sagt så har dom lagt till mig på deras "köpplan" så jag fick billigare pris eftersom jag bara kommer ha det ca 5 månader! Men det känns så himla skönt att komma igång. Jag har ju egentligen inte tränat någonting själv när jag har varit här utan det har ju bara varit med simlaget och fotbollslaget. Det har funkat jättebra så men snart när fotbollssäongen tar slut måste jag verkligen träna själv annars kommer jag bli galen och fet, haha.  Första gågen vi var där på gymmet var igår, måndag och vi var även där idag, tisdag!  Familjen Riddle gymmar mest för att ladda upp inför skidresan som vi ska göra i slutet februari men de gymmar nog mer om efter nu när jag har kort där också, lol. Är astaggad iallafall som ni kanske märker på bilderna här nedan, LOL.
 
 

Killing Bambi?

Imorse (Lördag) följde jag med Tommy som skulle och jaga med sin pappa som bor i Mississippi. Det är ca 1h bort så vi åkte dit imorse vid 8 och kom hem ikväll runt 22. Vi åkte i två rundor, först på förmiddagen mellan 9.30-13, sen åkte vi till huset och åt lunch och dom skinnade den dom sköt. Vi åkte ut igen runt 3 och kom tillbaka när det blev mörkt, ca 18. Dom jagar så kallade White tail deer (Vitsvanshjort ). OBS, varning för äcklig bild längre ner!!Det var jag, Tommy, Tommys pappa och en annan snubbe som åkte i den här Jeep:en som förövrigt hade varit knallgul men Tommys pappa hade spraypaint målat den, haha!
Till vänster: Tommy och jag innan vi åkte hemifrån. Till höger: Tommy i jägartornet
Ett av Tommys pappa 10000 projekt hemma på gården. Han är en pensionerad Vietnamn veteran och älskar att vara ute och jaga och bygga sina egna fordon, haha. Här är en bil/motorcykel som han har vunnit många priser för! Han var en väldigt trevlig och lustig man, haha. Han hade ca 10 gevär ståendes i hallen och vi började prata om dom sen visade han runt oss i huset och i hans sovrum hade han seriöst typ 100 gevär, pilbågar, svärd osv. osv. Haha helt sjukt alltså! På hans baksida hade han även en hemmabyggd kanon, japp, en kanon i trädgården. Tommy berättade att han hade blivit erbjuden flera tusen dollar för den men han sa "I didn't build it to sell it. I want it just in case, haha. Just in case if something would happen".Till vänster: Tommy och hans pappa tar bort huden från djuret, typ det absolut äckligaste jag har sett/luktat.. Till höger: från jakttornet
Tommy och Jeep:en

Kick for the cure

En ny matchtröja enbart för denna kväll. På baksidan stod det antingen Hope, Faith eller Courage.
Ikväll, fredag, hade vi en Kick for the cure match, alttså en välgörenhetsmatch för att samla in pengar för cancer forskning. Det var inte speciellt viktigt att vinna matchen eftersom det bara var för välgörenhet vilket var tur eftersom vi förlorade med 4-0...Heh. 
Det börjar faktiskt bli riktigt kallt att spela ute just nu. Man är ju van hemma att fotbollssäsongen är runt sommaren men här är det ju alldeles för varmt för det så här är den från oktober till februari. Idag var det ca 5 grader så man behöver absolut underställ när man spelar och jag hade även mina tjocka skidvantar under uppvärmningen. Jag kände inte av det under matchen när jag sprang runt men efteråt när pulsen började gå ner så fick jag nästan ont i lungorna för att det va så kallt! Huvva

What's hatnin'

Igårkväll så åkte jag, Amy, Emerald och Jannika Downtown Baton Rouge till en Mexikansk restaurang och åt god middag. Efteråt åkte vi till The River Center (en arena där dom har sksridskoåkning på vintern) för att åka skridskor men när vi kom dit så hade dom redan stängt. Dom hade tydligen skrivit fel på deras hemsida så dom hade ingen skridskoåkning 21.30.. Vi åkte hemmåt men stannade och hyrde The Hangover part 3 på vägen hem. Även fast vi inte kunde göra det vi hade planerat så var det en bra kväll :)

Nyårsafton

Nyårsafton var väldigt annorlunda än hemma i Sviden. Hemma brukar jag fira nyår med familjen och vänner, klä upp sig lite finare, ibland åka skridskor under eftermiddagen, äta fin trerättersmiddag, spela guitarhero hos wiklunds och fira in det nya året med Cider och Champange och kolla på TV från Skansen. Här kommer iallafall en sammanfattning av mitt nyår i staterna:Vi (Amy, Tommy, Emerald, Charles) gick på bio och såg The Secret Life of Walter Mitty, ganska rolig film faktiskt! Ben Stiller i huvudrollen och han är både på Grönland och Island, haha!
Efter filmen så åkte vi till amys farbrors hus och såg på football och när klockan närmade sig 23 för oss (00 i New York) så såg vi på The Ball Drop från Times Square vilket var lite coolt! Bilden till höger, Amy försöker var en thug. Amys kommentar om bilden; "I'm trying to be gansta, I'm reppin East and West side... u know what, I'm neutral!"
En timma efter The Ball Drop firade vi 2014! wohooo
Haha asså dom hade en hel låda med raketer, smällare osv. 
 
 
GOTT NYTT ÅR FOLKET

2014

 

RSS 2.0