Framme

Nu har vi kommit fram till Denver och bor hos några släktingar till Amy. Imorgon väntar shopping, IKEA och NHL hockey!! På lördag rullar vi mot fjällen vilket är ca 1,5h bort. Mardi Gras Holiday

Nu är vi påväg till New Orleans för att sedan flyga till Denver, Colorado. Blir borta i ca 10 dagar men har med mig datorn så några inlägg blir det nog! PUSS OCH KRAM så länge!

new york city

april 2013
 

things just got real

Från vänster högst upp: Emerald och Cole i fredags, Snapchat från Maja (jag, joanne & maja, ca 7år), bellringer från 3d art lektionen (vi skulle rita en video game character eller en cartoon så jag googlade upp en bild på dom har två). Från vänster längst ner: Håller mig uppdaterad på Sverige i OS, skype med mamma och pappa i fredags
Från vänster högst upp: Jag och Emerald från snapchat igår, Bieber tror att Canada vinner guld mot Sverige..., från en stor konferens som vi har vairt på idag (lördag) i Mississippi, såg ut som en av snubbarna från Duck Dynasty, snart ska vi ha en banquet för fotbollen vilket ska bli väldigt spännande då jag fick välidgt roliga nyheter under de individuella utvärderingarna vi hade i veckan! Hehe
Stannade och käkade på favoritmatstället påvägen hem från Mississippi idag, lördag

20 februari

Har nyss ätit middag, räkor och potatismos. Och nu när jag säger räkor så är det inte sådana lättsamma som vi äter hemma på hartvigsgatan på fredagskvällar ibland, nä, här är det kryddstarka, riktigt southern style. Dom sitter alla och skrattar åt mig vid middagsbordet....Hehe.
Annars då? Skolan rullar på och min förkyldning som har pågått i drygt en vecka har sakta men säkert börjat försvinna. Vilket är en himla tur eftersom det bara är en veckan kvar till Colorado!!! wohoo, börjar bli riktigt taggad nu! Endast tre skoldagar kvar nu. Fredag, Måndag och Tisdag. Är ledig på Onsdag och på Torsdag flyger vi till Denver! Exciting!!!!!!Memaw Jackie (Tommys mamma) är ju typ världens bästa, haha. Fick det här på alla hjärtansdag lol, vilket förövrigt är ju typ världens största dag här i staterna haha. 

aruba

saknar aruba - april 2013
 

q

SVAR: Ja!! Alltså det bästa football spelarna på skolan tror ju att dom är någonting alldeles extra, haha. Det är ju skitkul att dom är bra på en sport liksom men att gå runt och tro att man är kungen för det är ju en annan sak. Ashton Stokes är ju den ultimata haha

bilder från de senaste dagarna

Slagit nytt rekord på Flappy bird, sett på Sportnytt genom skype, Tommy och hans bebis-flingor, käkat Taco Bell, galen Ben, glad jag

fredag/lördag

Gokväll. De senaste dagarna har jag gjort absolut ingenting. Förkyldningen drar typ ut all energi ur mig så jag har mest sovit/vilat/sett på film. Igår åkte jag och memaw Jackie som vi kallar henne (Tommys mamma) till TacoBell för att hämta upp lite middag och sen satt vi och såg på tv hela kvällen. Dom hade ett romantisktkomedi marathon på tv så vi såg tre filmer, hehe. Another Cinderella Story, The Last Song och The Prince and me.
Idag har jag sett på A Cinderella Story och OS från Sotchi. Jag skypade med mamma och pappa vid lunchtid här (runt 18 för dom) och fick då se Sportnytt genom datorn och att skidamerna tog guld och att herrarna vann mot Lettland. Senare under dagen så visade dom båda grejerna här på tv så då kunde jag se Kalla spurta förbi 1an och 2an och Henke i mål och Daniel Sedin på isen. 
Nu på kvällen har vi allihopa (jag. Emerald, Amy, Tommy, Charles) sett på filmen Last Vegas. Ganska rolig film faktiskt! Nu ska jag sova och imorgonbitti bär det iväg till kyrkan som vanligt. 
 

2 weeks!

Om två veckor åker jag, Amy, Tommy, Emerald, Charles, Tommys mamma och Jannika till Colorado!! Vi är borta i ca 10 dagar och ska åka mycket slalom, se på hockey och förhoppningsvis förbi en sväng på IKEA

skoluniformen

Tjohej Så här ser jag ut dag ut och dag in. Iallafall i skolan, haha. Vida byxor med vinröd tshirt och antingen simlagets eller fotbollslagets tjocktröja ovan på. Livet på Central High.
 

11 februari

två från idag
aaaaaaaah har så himla ont i halsen och är förkyld!! Så himla irriterande, hoppas det hinner blir helt bra innan vi åker till Colorado...
Skolan rullar på som vanligt och jag lämnar in historia uppgifter dag ut och dag in (en ser ni här ovan). Just nu jobbar vi om JFK och Lyndon B Johnson och tittar på hur presidentvalen har utvecklats efter att de började med tv debatter och reklamer m.m. Efter skolan så skypade jag med bästa systern min i ca 3h och pratade om allt mellan himmel och jord. Det är så himla skönt när man kan ba chilla och prata som om man var hemma ibland. Nu ska jag sova för jag är så himla trött!! Godnatt USA/ Godmorgon Sverige
 

txting in americaaaa

Haha här får ni en liten ordbok om ni någon gång skulle smsa med amerikanska ungdomar eller något liknande lol. Yw. 

Q/A svar del 3

Har du lärt dig någe nya roliga ord, typ slang??
Jag har säkert fått en liten sydstatsdialekt, haha. Säger ju Y'all till allt och alla, lol. Tänkte göra ett inlägg senare med massa förkortningar och slang som jag använder!
 
Why did you want to go to USA? and did you think of going somewhere else?
I've always wanted to go to America. I guess Austrailia would've been pretty cool too but I wanted to experience the american life, high school, their culture, and especially the language!
 
What state or city did you want to go to?
I didn't really care where I was placed and that's why I didn't wish for a specific state. Of course it woud've been cool live in California, Florida or close to New York or any big city but like I said in my previous post, it's all about the people you live around.
 
Do you like your exchange year so far?
Yes!!!!!
 
What has been the best/worst experience of your year?
Best: Getting to know new amazing people
Worst: Missing home
 
Do you think this year is gonna change you as person?
Uhm, it's kinda hard to say right now but I would guess I'm more open and not as shy around new people.
 
What's your expectations of your lasts months in America?
I'm so excited!!!!!!!! 19 days until Colorado, 68 days until my family comes to visit, 80 days until my 19th birthday and the Caribbean cruise we're going on in may!
 
What do you do if you're having a hard time? Like missing home or problems with your family etc.
I try to think about something else and talk to people around me or I just listen to music and look at pictures from home, haha, probably not the best thing to do but whatever, lol. And I haven't really had any problems with my host family.
 
Do you like American food and people? Are they different than in Sweden?
The food here down in the south is soooooooooo spicy but I like most of it. My favorite food in America is Taco Bell, yes, sad but true. Americans are very polite and open people. Like if you're in Walmart or wherever people just start talking to you. That doesn't happen in Sweden lol. And I miss swedish food!! Potatisbullar, palt, bullens korv, risoni sallad och kyckling♥, mammas vegitariska lasange m.m.
 
What are you going miss when you go home if you can't say people?
The language, shopping and Taco Bell♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

8 februari

Lugn lördag idag. Jag har ont i halsen så det är ganska skönt att inte behöva göra så mycket. Jag har suttit och pysslat lite med min scrapbook och skypat med storasystern min. Nu ska jag sätta mig framför tvn och svara på de sista frågorna.
Godnatt Sverige/ godeftermiddag USA. 

IT'S FRIDAY

phew, vad skönt att det är fredag hörrni!! Eller snart lördag, haha. Det har varit en lång men bra skolvecka. Tror det här har varit första veckan sen efter jul vi verkligen har gått alla dagar. Förra veckan gick vi endast måndag och fredag pga av snowdays, LOL. Idag efter skolan så åkte jag, Emerald och Destiny på bio och såg The monuments men, det var en bonus uppgift för dom i skolan men jag hänkade på och den var rätt så bra faktikst. Senare ikväll har vi varit på Gavin's (Amy's systers son) födelsedagparty på Chuck e cheese. Han har fyllt 5 år och det var fullrulle på alla barnen och jag var så himla trött, haha Jag, Blake och Emerald gick mest runt och spelade olika spel och åt mat.
Nu ska jag äntligen sova, lägger ut sista delen av svaren imorgon! Godnatt
Bilder i tidningen från förra lördagen då vi hade sista fotbollsmatchen och seniorday. Så himla awkaward bild och jag vet inte vad som händer med mina armar, haha!

Q/A svar del 2

Vad äter en amerikan till frukost?? Hur är skollunchen, får man ens det?
Vissa äter ingenting, andra äter yougurt, flingor, Pop tarts, ägg & bacon osv. På söndagar innan kyrkan har min värdfamilj som tradition att äta kanelbullar.. Jag tar alltid med mig min skollunch, likaså Emerald vilket oftast är en dubbelmacka och en granolabar. Skolans lunch kostar ca $1 och är allt från mac&cheese, hamburgare, pizza, nachos, friterad kyckling m.m.
 
Är high school som på film? Finns det massa olika klubbar??
HAHA ja, typ. För att koppla alliting till High School Musical så heter vår skolas idrottslag Wildcats och just nu håller dom på att sätta up "the spring musical"! LOL. och ja, det finns olika klubbar. De enda jag har hört talas om är Drama club och BETA club men det finns säkert 100000 fler.
 
Vilka amerikanska stereotyper är sanna och vilka är inte det??? ~~~~skön fråga~~~~
Det här med amerikanare är feta, haha. Alltså seriöst alla idrottslärare på skolan är huuur stora som helst, no joke. Eller ok, 3/4 av dom. Det gör det inte bättre att man ser dom gå och äta ur en chipspåse och dricker cola. Idag såg jag en lärare som poppade en påse popcorn till lunch... En anna stereotyp är väl att dom är väldigt trevliga och öppna! Haha och säger "I love you!" efter man har varit här en dag, lol.
 
Vilken högtid är den allra viktigaste?
Jag skulle nog säga Thanksgiving och jul. Har inte varit här på 4th of July men skulle gissa att det är en av dom större högtiderna! En högtid som är stor här i söderna är Mardi Gras vilket dom firar i slutet i februari och vi är lediga från skolan, woop woop!
 
Tänker du på engelska nu?
Haha oftast, ja. Jag märker det när jag till exempel när jag skypar hem till Sverige och jag försöker berätta något som har hänt och måste liksom översätta det till svenska och vice versa när jag ska berätta något för en amerikan om hur det är i Sverige. Oftast när jag räknar matte så tänker jag dock på svenska.
 
Vill du bo kvar i USA?
Jag saknar Sverige om jag ska vara ärlig. Men jag vill absolut komma tillbaka hit men då vara lite självständigare och ha mer möjligtheter och göra egna saker. Vill besöka fler stater och om jag skulle flytta till USA så skulle jag nog inte flytta just hit, haha. Av de ställena jag har besökt här så skulle jag flytta till antingen New York eller Miami.
 
Dominoes eller Pizza Hut??
Dominoes!!
 
Bästa och sämsta med USA med att bo i USA jämfört med att bo i Sverige?
Bästa: Billigare, shopping, folket, varmare, språket och Taco Bell♥
Sämsta: Regler, religionen och politiken (här i Louisiana iallafall)
 
Kan man verkligen köpa vapen på typ walmart??
HAHA, JA det är så himla sjukt!! Dom har liksom typ ett skyltfönster i affären med pistoler, gevär, jaktvapen osv.
 
Vad är roligast - fotboll eller simning??
Fotboll!
 
Kommer prata som Tony Irving när du kommer hem?? HAHA NEJ, han är väl från Irland? lol Jossan

Q/A svar del 1

Hej! Jag funderar att åka som utbytesstudent nästa år men kan inte bestämma mig om jag vill välja en stat(skulle så gärna vilja vara i Kaliforninen) eller inte så jag undrade om du är nöjd med vilken stat du blev placerad i? Eller ångrar du att du inte valde stat själv?

Hej! Jag ångrar absolut inte att jag inte valde en stat! Jag förstår att Kalifornien eller Florida kan verka så himla lockande men det handlar ändå mest om vilka människor du hamnar runt. Dessutom så har ju den organisation som du åker med mycket lättare att para ihop dig med en bra familj om du inte väljer stat för att dom får mer att välja av. Jag bryr mig faktiskt inte så mycket om vilken stat jag hamnade i, hade knappt hörttalas om den innan jag ens kom hit om jag ska vara ärlig. Men det finns definitivt för och nackdelar med Louisiana, men så är det nog överallt! Tack för frågan och jag hoppas du blev nöjd med svaret, hehe!

 

Hej bästa Anna! Jag tänkte bara höra vad du tycker är de absolut bästa sakerna med att fara som utbytesstudent? Finns du något av sakerna som du inte hade förväntat dig då du for? KRAM!!

Hej bästavän! Det sakerna som jag tycker har varit absolut bäst är att få lära känna så himla många nya människor och man skapar verkligen vänner för livet. Alla nya platser jag har fått se har också varit superkul. Även att vara omringad av folk som pratar amerikansk engelska är en väldigt härlig vardag att vara omringad av, haha! Något som jag inte hade förväntat mig eller rättare sagt var förbredd på var nog den religösa och politiska delen av det hela. Omringad av extremt religösa och republikaner är en väldigt annorluna sak som man måste stå ut med. När sådana saker kommer på tal sitter jag mest och lyssnar eller zonar ut totalt. KRAM!!

 

Hej! Kan du inte berätta om din första skoladag i USA? Var den hemsk, helt okej eller rolig? Jag undrar även om du hade lätt att få kompisar, är folk intresserade att ta kontakt med dig för att du är svensk?KRAM!

Min första skoldag var helt okej faktiskt. Jag kände ju Emerald vilket var en trygghet haha, sen hade jag ju träffat Destiny, Claire och Thomas nån dag innan så dom visste ju vem jag var. Hade även träffat några människor från kyrkan kvällen innan så jag visst vilka några var. I övrigt är det ganksa lätt att få kompisar men du måste själv vara ganska öppen men när dom väl får reda på att du är foregin så kommer frågorna på rullande band och ni har gensat något att prata om, lol. KRAM!

 

Hej Anna!:) Vad saknar du mest med Sverige? typ saker, mat, sånt du brukar göra osv haha. som inte finns i USA? Och vad tror du att du kommer sakna mest med USA senare?

Hej Linn! Det jag saknar absolut mest är ju familj och vänner. Andra saker jag saknar mycket är att kunna ta sig runt själv!! Ibland känner jag mig så himla instängd här eftersom jag inte har bil eller kan köra någon annans och det är inte cykelvänligt heller. Jag saknar att kunna GÅ till typ Konsum, GÅ till en kompis, CYKLA till skolan (HAHA trodde aldrig att det skulle komma ut ur munnen på mig lol). Saknar även mammas nyttiga mat, innebandy, Midgård, LUCAS m.m. Saker som jag kommer sakna från USA är ju självklart samma som med Sverige, värfamiljen och vänner. Även språket, fotbollen m.m. och TACOBELL♥♥♥

 

Vad är det bästa och sämsta med att bo i staterna? vad kommer vara bäst med att komma hem? MISS YOU!

Det här är lite likande som förra frågan. Det bästa med att bo i USA är människorna, språket, vädret, att allt är billigare m.m. Haha och att man kan säga att man bor i självaste FÖRENTA STATERNA, haha. Nä men det är ju lite coolt att kunna säga att man bor i USA. Det sämsta med att bo just här i Louisiana är de är republikaner och HATAR Obama. En annan sak som är sämre med att bo här är det extrem religösa delen. Det är väl inte en dålig sak men för mig är det väldigt annorlunda. Det som kommer vara bäst hemma är att få träffa alla underbara svennebananer igen och kunna röra sig fritt! Hur lamt det än låter haha. Saknar dig mer Frida J!

 

Jag har endast en fråga, VAD HAR DU ATT SÄGA TILL JUSTINS FÖRSVAR?!

HAHAHAHA LISA!! okej, here we go! Jag tycker att det var sjukt dumt/korkat/STUPID helt enkelt, lol. Men jag kommer inte sluta vara ett fan för det. BELIEBER 4 LIFE


Flappy Bird

Asså livet
 

Last week of Soccer

Sista träningen, övre raden: Leah, Katie, Macy, Madison, Elena, Maddie, Maddie, Haylee, Sydney, Tobi, Jhennifer, Raygan, Darrian, Caitlin & Madilyn (tvillingar), Marie, Skittles (Savannah), Gabby. Nedre raden: Jag, Haylee, Meridith, Courtney, Kaylee och Tori. (Seniors)
NU ÄR FOTBOLLSSÄSONGEN ÖVER! Det känns lite sorgligt faktiskt. Det har varit jättekul att få komma igång att spela igen och med den här gruppen av tjejer har det varit så roligt även fast vi inte har haft resultatet med oss varje match.
Igår, fredag hade vi vår sista träning (översta bilden) och idag, lördag, hade vi vår sista match (bilden till vänster längst ner). Idag var det Senior Day och dom ropade ut alla seniors ink. mig. Alla gick med sina föräldrar (jag med Tommy och Amy) ut på planen medans de ropade ut i högtalarna saker om en själv osv. Vi fick brev, bilder och ballonger från allihopa vilket var superskoj! 
Vänstra bilden: Tori, Haylee, Courtney, Meridith, Kaylee, jag + våra tränare, Miss Eskola, Coach Brandon och Coach Cara idag innan matchen. Högra bilden: Kaylee, jag och Haylee efter träningen i torsdags

RSS 2.0