fredagkväll

Vi åkte till en slags luftballongsfestival
smile
mycket folk som satt på gräset och kollade på ballongerna, lyssande på musiken och ba chillade
mat
Funnelcake
På slutet var det as häftiga fyrverkerier
 

I tidningen 26/9

Vi tog en lagbild förra veckan och i torsdags var den helt plötsligt i tidningen, haha! Det här är Central's (ca 10min utanför Baton Rouge ) egen tidning och den skriver därför mycket om Central High och dess sporter. Jag ser ju ca huuuur blond ut som helst ut på denna bild! Galet, antar att det bleks mycket av solen men ser inte riktigt så blond ut irl

Florida, del 2

Här kommer andra och sista delen av Florida-bilder! EnjoyVaknade av doften av pannkakor
utsikten från lägenhetes balkongen
Tog lite bilder under Emerald lilla photoshoot för hennes senior pictures↑↓
 
På kvällen åkte vi till en cool restaurang (Fudpucker's) där man fick skriva saker överallt, lite som den vi var på i Italien (Mamma, pappa, Frida & Wiklunds). Det var klottrat över alla bord, stolar, lampor, väggar, trappor osv osv.
Såg en Albino Alligator!! En av 40 i hela världen!
hej
Chillin on an alligator *smile*
Det var vatten runt/under restaurangen där det simmade runt mini-alligatorer!!
Motherfudder (läs inlägget om tröjorna, min tröja hade värsta dikten med orden fudder och pucker)
Restaurangen Fudpucker's
 
Morgonen efter åkte vi hem från Florida och passerade genom Alabama och Mississippi igen!
 
 
 
 

Brev från Sverige

 Titta vad jag fick härom dagen!!! Brev från farfar!

9/24/13

gokväll. Vi är tillbaka från florida och tillbaka i verkligenheten igen = skola, simning, läxaa. Fun fun. Nä men det känns lite kul också. Har börjat simma mer och mer "breast stroke" nu också. haha. Alltså vi gick igenom det simsättet förra veckan och när jag ba simmade på som vanligt blev Coach Osborne lite chockad att jag ba helt plötsligt kunde det, så fick lov att förklara från början. Typ: Nej jag har aldrig simmat förut, förutom typ 4 ggr per år med våran "P.E" (idrott) från ca andra klass. Han blev glatt överraskad och blev taggad på att jag skulle simma the "100 breast stroke". Vi får väl se hur det blir! :) Men träningsvärk har jag som bara den nu eftersom att det är andra muskler man tränar med och det gör så ooont. phew.
 
Vet inte om jag har sagt det, men nu är vi FEM utbytesstudenter som går på Central High. Jag, Mari (Mariana) från Brasilien, en kille från Sydkorea som jag aldrig har träffat/sett, en ny tjej från Finland, Jannika! och en ny kille från Sydkorea han också. Har pratat med Jannika rätt så mycket på facebook och ibland när jag träffar henne i korridorerna i skolan. Vi ska nog hitta på något i helgen så det blir skoj! 
 
Nu ska jag göra klart läxorna för dagen och plocka ur diskmaskinen (japp, precis som hemma på hartvigs) och sen sooova, är så himla trött, dag ut och dag in.
Hoppas ni har det jättebra hemma i höst-ume som jag ser på bilder lite här och där. Här är temperaturen fortfarande runt 30 på dagarna men mornarna börjar bli lite svalare vilket gillas av mig!! PUSS OCH KRAM

Tröjor

Här är den blåa tshirten som jag hade på mig på en bild för några dagar sedan. Så för er som undrar vad som stod på det så ser ni här! Det är alltså en tröja som alla i simlaget har hjälpt till att designa och köpt. 
Här en en tröja som jag köpte i Florida, det var "köpt tre, få en på köpet" på alla tröjor så alla i familjen köpte olika, den här köpte jag! Skojjig och snygg!
 
 

Florida, del 1

stranden♥
moi
jag och emerald. ALLTSÅ, ser ni baddräkts linjerna eller??! hela magen är vit och mestadel av ryggen förutom en hål mitt på ryggen. När vi simmar så är vi ju liksom på mage i bassängen och med solen rakt ovanför oss..
pieren
Det fanns två olika slags maneter, vita/genomskinliga som inte är farliga och sen så fanns det dom här lila/röda maneterna som kan typ döda en. Dom här hade spolats upp på stranden men om man går på "trådarna" som hänger under dom så kan dom ändå brännas osv.
Pool-området, stranden är ca 10m bortanför grindarna
Hotellparkering och palmerrr

påväg tillbaka


Just nu är vi påväg hem från Florida och då åker vi igenom 4 olika stater, Florida, Alabama, Mississippi och Louisiana. 

Fredag/lördag

Har det superbra här i Florida. Igår njöt vi av vädret på stranden och vid poolen och på eftermiddagen tog Emerald sina senior pictures. Vi tog också några familjebilder och enskilda. På kvällen åt vi god mat och jag bakade kladdkaka till efterrätt vilket dom tyckte var supergott!!
Idag (lördag) är det mulet och lite regn i luften så vi chillar mest i lägenhet just nu. Hoppas det blir bättre snart!



The Sunshine state


Framme i Florida

ROADTRIP

 
Imorgon eftermiddag efter skolan så åker vi iväg till FLORIDAAAA.  Okaloosa Island heter stället och det ser ju helt underbart ut på bilderna!! Vi är lediga från skolan på fredag så vi passar på då det blir en lite längre helg! Emerald ska ta sina senior pictures på stranden och sen ska vi alla ta bilder tillsammans också. 
Vi har hyrt en slags lägenhet med en annan familj som också ska med (mamman är fotografen) så vi kommer att bo ca 50m från stranden, najjjs

Toledo bend lake, day 2/3

Har glömt att visa de sista bilderna från Toledo Bend så här kommer några till. 
Tommy var den som fick mest fisk!
Paisley följde med i båten en dag
solnedgång
Dagen efter så följde Chloé med i båten
Jag höll utkik efter alligatorer
 
Det var en riktigt rolig resa med både fiske och alligator parken! Härligt var det också med en sådan lång helg! Nästa helg är vi ledig på fredag igen så vi ska göra en lite längre roadtrip igen! GISSA VART?!!!!!!!!
 

Swim meet 9/14/13

Innan min 50 free. Jag kom på andra (!!) plats av sammanlagt 8 st i mitt heat. Förra veckan simmade jag på 41.14 och idag simmade jag på 39.44 så nästan 1,5 sek snabbare på en vecka! wiho. 
Jag är i bana 8 (tiden på slutet)
Här dyker jag i först i vår 200 free relay. Det kändes i benen att man var trött så här var jag lite segare. 

Svar på frågor

 
 
Hej Emma! 
Familjen: Jag tycker att det funkar jättebra med min värdfamilj och jag trivs jättebra! Amy är en jätteglad och rolig person, gillar att prata och skratta! Tommy är en ganska lugn person, väldigt förstående och även han väldigt rolig! Emerald är nästa likadan som Amy och är en väldigt pratglad och rolig person. 
Jag som inte är världens mest pratsammaste person passar jättebra ihop med Amy och Tommy. Ni som känner mig vet att jag är en ganska tystlåten person men kan prata på ganska bra om det är folk som jag känner bra. Jag antar att alla är väl lite blyga när man möter nya personer hela tiden men nu på ett annat språk och nya omgivningar och en annan kultur så är det ännu mer annorlunda. Men jag känner att jag liksom utvecklas nästan varje dag, hur lamt det än låter. 
 
Skolan: Skolan funkar helt okej. Det börjar gå bättre och bättre när det gäller att hänga med. Själva lektionerna i helhet är helt ok men det är vissa termer och ord som jag inte fattar. T.ex i kemin så är det svårt, dels för att jag inte har läst kemi på ca 4 år och alla nya ord på engelska. Samma sak med matten, fast det är ändå lättare att förstå eftersom siffror och tecken är samma men om läraren beskriver ett tal innan han skriver ner det så är det svårt att hänga med. Fick frågan av Chelsea (tjej på simlaget) hur våra engelskalektioner är hemma och vi lär ju oss liksom SPRÅKET, typ grammatik och sådant. Medan här är det ungefär som våra svenska lektioner, alltså typ svåra svenska ord som man måste lära sig (=många svåra engelska vocab words att lära sig här) och engelska historiska texter/fakta om det engeska språket osv. 
Elever: Åh vilken svår fråga. Även fast jag ser saker varje dag och tänkter "haha, det där är så typiskt amerikanskt" så är det svårt att beskriva. Under skoldagarna så är det ju så strikt med regler och allt men till exempel under lunchrasterna så kan man se att folk är inte rädda att skämma ut sig och pratar HÖGT och gör allt möligt. På skolan är det mest fokus på football och det är mycket som cirkulerar runt detta.. "Are you going to the game on friday?", "omg did you see what he did?" m.m. är saker man ofta hör. 
De flesta ungdomar går i kyrkan har jag märkt inte bara när man pratar med folk och hur dem beter sig men också typ på instagram har folk ofta quote i beskrivningen från biblen osv. Så kyrkan och religion är överlag en väldigt stor grej. 
 
Det är typ det ända jag kan komma på just nu men feel free att fråga på mer! Eventuellt en mer specifik fråga typ, vilka sporter är störst? (Killar: Football, lacrosse, basket. Tjejer: Vollyboll, Softball, Fotboll), hur tar sig det flesta till skolan? (BIL, huuur många som helst har sin egen bil, annars åker de skolbuss eller får skjuts).
 
Det är jättekul när ni frågar saker så fortsätt med det! Ingen fråga är en dum fråga

PEP RALLY

Gokväll! Äntligen är det helg och man kunde ju hoppas att man skulle få sova ut imorgon men icke. Vi har ett swim meet kl 8.00.. Den här gången ska jag simma både 50 free och 200 relay - alltså 50 free med tre andra tjejer från vårt lag (Hope, Claire & Emily). Hoppas det går bra! Det har känts väldigt bra efter veckans träningar förutom att jag nu är ganska trött i kroppen, heh. Men det ska nog gå bra. 
 
Idag på skolan har vi haft kortare lektioner pga pep rally - ungefär som Meet the Wildcats fast den här gången var det endast för football laget. Cheerleadersarna taggade igång allihopa och skolan band spelade och trummade på som bara den. 
 
Kören sjunger national sången, handen på hjärtat
avslutningen
 
 

9/11

Att vara i USA just idag är lite speciellt. 12 år sedan 9/11 attacken mot WTC och det har inte gått att missa. Det var lite extra tryck på morgonen när klassen sa The Pledge med handen på hjärtat, det har surrats om det hela dagen, jag har fått frågor om jag ens vet vad det är för någonting, om resten av världen vet osv. Min instagram har varit ett helt bildflöde av bilder av den amerikanska flaggan/tornen/quotes m.m. av folk från skolan och i min omkrets. 
 
I övrigt har dagen varit bra. Simträningen gick riktigt bra idag och jag börjar få lite mer fart så förhoppningsvis så förbättrar jag tiden lite på lördag när vi har vårt andra swim meet! Nu ska vi till kyrkan, vi hörs!

Youth Group

Igårkväll hade kyrkans youth group fixat lite middag/lekar/bonfire etc. Vi beställde middag från Canes och gick senare på kvällen ut och hade en bonfire. Haha JA, även fast det är ca 30 grader även på kvällen.. 
 

LÖRDAG

Började tidigt på morgonen med ett swim meet. Här har jag nyss kommit upp ur vattnet och pratar med Emerald. (Jag är till höger om tjejen som sitter ner med rosa linne). Här ser ni även resultat tavlan (tredje plats)
Efter swim meet:et så åkte vi till en Water Park. Lite som Skara sommarland - massor av olika vattenrutschbanor och grejer, plus riktiga berg-och-dalbanor, alltså utan vatten. Det var hur kul som helst! Dom hade en bergochdalbana som var ungefär som The Incredible Hulk på Universal i Orlando, Florida. Alltså en som går loopingar och är helt galen. MEN den här körde även loopping BAKLÄNGES. Vi åkte alltså hur fort som helst både fram och baklänges, sjukt läskigt. Och jag visst inte äns om det innan vi började åka! Jisses alltså.
 
På bilden ser ni två av vattnenrutshbanorna, den färgglada till höger är den jag pratade om (Mamma, pappa, Frida, Sara och Magda!). Man ställer sig i ett slags rör längst där uppe och sen stängs man in i en slags kuvös och man står på en genomskinlig lucka. Den här luckan öppnas alltså efter några sekunder och man faller ner i världen snabbaste fart med vatten sprutandes mot sig. Då åker alltså typ ståendes igenom ett av det blåa, röda, orangea eller gröna rören! HELT SJUKT
Lunch paus i den extrema hettan
Jag vann en fotboll! :D
 

 
 
 

Swim meet

Idag har vi haft vårt första swim meet! Min allra första simtävling. Det var en ganska så häftig upplevelse för att det var så mycket folk och alla är så himla duktiga!! Jag simmade i ett race som bara hade fyra deltagare medans de andra nybörjare i vårt team (tre andra tjejer) simmade tillsammans mot ca 4 andra.. Det var lite ensamt men det gick ganska bra. Jag simmade 2x25 och simmade på 41:14sek. Phew, jobbigt var det och att dyka + göra en flipturn. Jajjamen, mycket för Anna J att hålla kolla på. MEN jag kom inte sist iallafall!! Kom på tredje plats! ;) Hehe, dessutom så var vi ju bara fyra stycken som simmade. 
Här är alla tjejer som är med i swim teamet. Jag (nybörjare), Claire (nybörjare), Chelsea (nybörjare), Hope, Destiny, Acacia, Emerald, Lyndee + Emily (inte med på bild - nybörjare)
 

1 månad från instagram

Har haft en superbra första månad här i Louisiana! Ser frem emot mer!

Waffle House

 

lockdown

Glömde ju att berätta om lockdown:en vi hade på skolan idag! Det var alltså en övning, typ som en brandövning fast om det skulle vara typ en skolskjutning!! Ganska läskigt, jaa. Vi hade det under 2nd hour i Mr. Mitchell's class. Alla tjejer skulle sätta sig i ena hörnet bakom katedern och allt, medans killarna och Mr. Mitchell skulle vara redo att fajtas, haha asså. Läraren höll även i ett baseballträ. Vi satt där i ca 10 min helt knäppttysta i mörkret för att de gick runt och kollade så att man inte kunde se in i klassrummen eller höra in. 
Kändes helt overkligt att ens behöva öva någonting sånt. Det är ju endast nått man ser på nyheterna, typ det som hände i Connecticut, som jag jobbade om som engelska arbete förra året.. Sjukt. 

onsdag

Hej! Har ganska nyss kommit hem från skolan och simträningen. Idag hann vi endast simma ca 15 min i regnet innan det började dundra. Vi gick in och körde dryland istället, sen ut igen för att det kom aldrig några blixtrar. Några minuter senare, när jag just hade hoppat i poolen så började det åska ännu mer så vi gick in igen.. Vi körde ca 1h styrka innomhus så träningsvärken kommer säkert imorgon.. yey. 
Nu ska jag plugga och sen äta middag innan det är dags att bege sig till krykan! 
Har ju förresten hört att President Obama har landat i Sverige! Coooolt. Jag och han kör ett slags utbyte. Jag besöker hans land, han besöker mitt! Hehe. 
Smile

Alligator park - video

 
Här får ni ännu en video med hjälp av mina extremtbra redigerings knep i movie maker, hehe. Enjoy!

Toledo bend lake, day 2 - THE ALLIGATOR PARK

Alligator Park:en var ca 1h från stugan
HOWDY
INNAN vi ens hade kommit in såg vi denna. Jag trodde den var på låstsas men icket. Det är typ en bananspindel? USCH
Inne i suvinershoppen hittade vi en "liten" alligator
toaletterminisar
Better safe than sorry
Giganten av dem alla låg blixtstilla och solade
hej
Diverse äckliga djur. Längst upp från vänster: Albino Burmese Python (googlade nyss detta och läste att det är en av världens 5 största ormar!!! jisses). Uppe till höger: Green Iguana, nån slags reptil. Nere till vänster: STOR sköldpadda. Nere till höger: en annan äcklig ödla
hej igen
Getterna var typ de roligaste ever. Dom klättrade upp på galler och vi matade dom. Haha dom typ brottades om maten
Det här hängde och chillade ovanför huvudet på oss................
BAMBI
Showen som man kunde gå och kolla på. Killen åkte ut med "båten" och satte en köttbit på en pinne så vi fick se alligatorerna hoppa efter den. Här på bilden fångar en av de större alligatorerna köttbiten. 
Här bråkar två av dom om köttbiten. Alltså ser ni förresten hur himla många som är där nere i vattnet och simmar!!! Sjukt läskigt
Massor av konstiga/äckliga djur
Amy och Tommy
Jag och en skylt
SEE YAH - på väg tillbaka
 
 

9/3/13

Tillbaka i Baton Rouge och tillbaka till skolan.. Vi har haft en superbra Labor Weekend uppe i Toledo Bend. Vi har åkt ut med båten och fiskat mycket och även varit på en Aligator Park. Supercoolt var det! Bilder och videos kommer :) 
Idag var första skoldagen på veckan och det känns väldigt skönt men en kort skolvecka. Simträningen gick rätt så bra idag och jag känner att jag orkar mer och börjar få in lite teknik. Vilket är välidgt tur det för på lördag har vi vår första Swim meet!! AHH! Jag kommer komma sist, haha. Jag ska simma 2x25 freestyle. Hoppas det går hyffsat bra iallafall.. Förövrigt så fick vi avbryta simträningen igen idag för att det började åska. Det var bara 15min kvar av träningen men regnet kom ändå inte för äns ett tag sedan. Då öser det verkligen ner och bullrar som bara den men nu har det börjar lugna ner sig.
 
Nu ska jag göra klart lite läxor och sen ladda upp lite fler bilder till er från helgen. Hoppas ni har det bra där hemma! Jag har hört att hösten har börjat komma, här är det fortfarande 30 + och när vi var ute i helgen på sjön under öppen himmel med STEKHET sol höll jag på att svettas ihjäl. Asså jag skämtar inte. Det är så himla varmt! Sorry att jag klagar men det här är min blogg, heh. 
Sov gott Sverige!

Toledo bend lake, day 1

Paisley var redo att åka. ACn blåser hennes hår överallt
Vi åkte över en låååång bro
Innuti trailern/stugan
Lilla båthamnen
Vi åkte ut och fiskade på eftermiddagen/kvällen 
avslutade kvällen med Mac&Cheese och filmen The Proposal
 
 

RSS 2.0