corn maze

I fredagas åkte jag med ungdomsgruppen från kyrkan till ett haunted corn maze. Alltså en slags halloween-läskigt labyrint i ett majsfält. Själva labyrinten var som uppgjord och vilken väg man skulle gå och det var kolsvart ute och med läskiga människor som skrämdes. Jag som älskar skräckfilmer och sådant så var det här ju perfekt, NOT. 
 

LSU GAME - VIDEO


LSU GAME

Les Miles (mannen i kostym), head coach för LSU Tigers. Tjänar drygt 4 miljoner DOLLAR, per år. Najs jobb
Det är hela football laget som kommer gåendes bakom honom
LSU Cheerleaders
LSU Band
LSU vs. FurmanDet var så himla coolt att komma in till arenan och se hur verkligen sjukt stort det är! Det rymms drygt 90 000 åskådare och dom håller även på att bygga ut!
Uppvärming
Mike the tiger i buren som dom kör runt med innan matchen börjar 
SJUKT COOLT
Jag och Emerald
Ganska så stora killar 
Lite senare i matchen kunde vi byta platser för att folk gick hem för att de visste att LSU skulle vinna. Vi bytte plats för att vi ville ha ryggstöd och he upp benen, hehe. Det var som att sitta hemma och kolla på tv, fast man var liksom där, lol. 
:)
Tiger Stadium aka Death Valley
En av Amy och Tommy's kompisar som vi träffade där hade den här gula Corvette bilen.
Yes sir. Kändes bra att sitta bakom ratten (speciellt i en sådan här bil) eftersom att jag inte har kört bil på så himla länge och jag som ganska nyss hade tagit körkort hemma och så kommer man hit och inte får köra, lite surt, ja.. Inte för att jag vet om jag skulle vilja köra i den här trafiken men ändå.
 
 

thursday

Gokväll/gomorgon till er. Jag har nyss gjort klart läxan för dagen och ska snart gå och lägga mig. Imorgon är det freeeedag, YES! VI har bara haft en 4 dagars vecka men jag är så redo för helgen! Imorgon kväll ska jag med youth groupen från krykan till ett Corn maze, det är typ en jättelabyrint ute på en åker av majs. Haha asså jag tänkter bara på Harry Potter 4 där dom går i den där gigantiskt labyrinten och alla dör typ... Läskigtt! På lördag ska vi till LSU och se på riktigt College Football! Det kommer bli riktigt häftigt med ca 90 000 på läktaren och alla hur taggade som helst! Och jag fattar inte äns vad som händer med alla regler eller någonting, lol.
 
Skolveckan har varit helt okej och simningen går också bra. Vi har inga vanlig meets kvar utan nu är det bara City meet och State meet kvar och på båda två ska jag simma i 200 relay! Så det är det vi tränar för nu. Igår och idag så har vi även sprungit utomhus på en springbana(runt en fotbollsplan) innan simmingen.
Lite kul när tränaren säger:
-Boys, run the whole mile (4 laps=1,6km). And girls, run a mile, but you can walk in the turns but Anna, you have to run the whole mile. Haha, I preparing you for soccer!
Haha, det är inte speciellt svårt att springa 1,6km och jag hade tänkt springa hela tiden ändå, men lite humoristiskt att vissa inte äns orkar springa så långt. Det känns nästan som att det vore ett krav, dom är ju liksom så himla duktiga simmare men springa, nej. På Måndag har jag iallafall första fotbollsträningen, woho! Fotbollsträningarna är egentligen 15.00-17.00 men eftersom våran simning börjar 16.30 så ska jag träna fotboll 15.00-16.00 sen så kommer Emerald och hämtar upp mig från skolan och vi åker till simningen. På det sättet kan jag träna båda sakerna, men så kommer det bara vara några veckor medans simsäsongen fortfarande är i gång. 
Hoppas ni har det bäst där hemma i snöiga(!!) Umeå. PUSS&KRAM

tuesday

Just kommit hem från skolan och strax ska vi iväg på simträning! Efter det så ska Emerald släppa av mig på skolan igen där det är möte inför fotbollen som börjar på måndag, woop woop!
svar ja, det är biebs som chillar i bakgrunden!

BREAKING BAD

Nu har jag sett klart på Breaking Bad!!! HUR BRA SOM HELST, se om du inte redan har sett!

HOLD TIGHT #musicmondays

 

what now

Gokväll folket. Idag är det söndag 20 oktober, vilket betyder att mamma fyller år! GRATTIS Mamma, hoppas ni har det superbra i London. Saknar dig ♥
Idag var vi i kyrkan bara en timma för att vi hade ett swim meet kl 13 så vi fick lov att åka hem tidigare. På swim meet:et så simmade jag TRE olika grejer! 50 free, 200 relay & 100 breast stroke! PHEW. Allt gick helt okej. 50 free simmade jag på 38:37 sek, på 200 relay så var vi ca 2 sek snabbare än sist och på 100 breast stroke var mitt mål mest att komma i mål, haha! Det är riktigt tufft att simma 100 och efter att man redan har simmat två races så är man lagomt trött också.. Jag simmade på ca 1:47 sek tror jag.. Helt okej faktiskt för att vara första gången :)
 
Efter swim meet:et åkte vi en sväng till the mall of Louisiana och då hittade jag detta! Sjukt random, inne på JC Penny tror jag att de va, haha! 
 
"Neat and Tidy"
 

LSU

Idag (lördag) åkte vi på en Pancake festival på LSU (Louisiana State University) campus. Pannkakorna som bjöds på var innuti basketarenan.  
Stoooor arena
Några av de kända basketstjärnorna som har gått på LSU. Shaquille O'neal är det ända jag känner igen och det är ju svincoolt!! 
Jag utanför LSU Stadium! Det här krestar liksom hela Louisiana runt. College football är ca det största som finns och i Louisiana är det självklart LSU Tigers som gäller!
MIKE THE TIGER - en riktigt tiger som är maskot för football laget. Han har ett enormt område på campus som han är i på dagarna och under matcherna så är han i en mindre bur i arenan. 
Fakta om MIke. "Mike VI is most active early in the morning and in the evening; he sleeps most of the day, keeping cool in the shade". Yep, exakt vad han gjorde när vi va där, haha. 
Olika Mike's genom tiderna (hörde att nån gång hade det faktiskt varit en tjej, lol)
Emerald och jag
Haha, här skulle jag va om jag gick på LSU
Tiger Stadium har plats för ca 93 000 människor i nuläget och håller för tillfället på att byggas ut som ni ser och kommer efter att få plats för drygt 100 000 människor!!! SJUKT, och det är fullproppat på nästa alla matcher! 
Googlade detta nyss och såg även detta: " When filled to capacity, Tiger Stadium ranks as the fifth largest "city" by population in the state of Louisiana." - wikipedia. HAHAHA
 
Nästa helg ska vi på en riktigt college football match i denna arena! Kommer bli sjukt coolt!!
 

first football game!

Wildcat stadium
Cheerleaders - GO WILDCATS
Chelsea, jag, Mariana(Brasilien), Jannika(Finland) 
First football game - check! 

Talent show

I tisdags var vi och såg på skolans Talent Show som både Claire & Thomas, och Emerald och Breanna var med i. Hela showen bestod av både solon, duetter, band, dans och "lyrical dancing" som dom kallade Emeralds nummer. 
Destiny, jag och Jannika
Clarie & Thomas
ascool snubbe som spelade jättebra på sin mini-gitarr
Breanna & Emeralds uppträdande

Americans trying Djungelvrål

Alltså det här är typ det absolut roligaste som finns. Dom tycker att det är så extrem äckligt och speciell smak, haha! Hade med mig en påse till skolan idag också men där kan ju tyvärr inte filma reaktionerna (ingen mobil ni vet ;)). Det här videosarna är på, Tommy, Amy, Emerald, Claire, Destiny & Thomas, Cody's familj (emeralds kompis), Charles (emeralds pojkvän), Heidi (släkting), några från simlaget inkl. coach Osborne som inte äns provade, HAHA! 

I VOTED

Känner mig lite som en amerikansk medborgare idag när jag fick en sådan här sticker, haha! Inte för att jag röstade om president direkt.. Det var om Homecoming court, lol. Mer om det senare, nu ska jag på simträning! IMORGON ÄR VI LEDIGA, WOHOO! OCH PÅ MÅNDAG!!
 

paket från Sverige

Idag kom äntligen det paket som mamma hade skickat hem ifrån Umeå! Det innehöll mina lila låga converse, och de svenska godiset ni ser ovan♥ TACK!
 

#musicmondays


Skype & swim meet

Vaknade extra tidigt på lördagmorgonen för att få skypea med dessa röbäcks-tjejer. Askul att få höra från dom som jag inte har pratat med på drygt två månader!
Klockan 11.00 hade vi ett swim meet där jag simmade 50 free och 200 relay, alltså 50 free + 3 andra tjejer som byter av en och simmar var sin 50. På bild: Jag & Emerald | Chelsea & jag
 
 

FRIDAY

Igår åt jag, Emerald, Amy, Destiny & Jannika middag på Tacobell♥ Vi åkte sen till Mall of Louisiana för att kolla efter fler homecoming klänningar. Det är så himla svårt att hitta några tycker jag, dels för att jag är extremt kräsen när det gäller kläder, speciellt när det är klänningar och för att alla klänningar är ju så extrema överhuvetaget(?). Det är paljetter och diamanter och glitter och färger överallt, haha! Inte ritkigt min stil, nej.. 
 
 

RODEO

Bild från förra söndagen då vi var på en Rodeo innuti ett fängelse!
Det första vi gjorde var att köra igenom fängelsegrindarna bland massor av byggnader med fångar i... När vi väl kom in till själva området som rodeon va på så var det en stor marknad med massor av grejer som fångarna hade gjort och de flesta av fångarna fick till och med stå vid deras eget bord för att de var dom som kunde "uppföra sig bland folk"... Några andra fångar hade sina grejer vi ett bord medans dom fick stå i en slags inhängnad av galler.. Det var jättesynd att man inte fick ta med sig kamera eller mobil (ångrar så himla mycket att jag inte tog med mobilen dock för att dom kollade inte än i väskor/fickor osv!), hade varit så kul att visa.
Iallafall, sen gick vi in till själva utomhusarenan där rodeon skulle vara, alltså typ exakt vad man föreställer sig, någon som sätter sig och försöker rida på en ilsken tjur... Japp exakt så var det fast även med hästar och allt ni kan tänka er. Det var alltså frivilliga fängelsefångar som sprang runt i arenan och blev jagade av tjurar. En "sketch" var när dom satt vid ett bord och spelade poker för att se vem som kunde sitta kvar längst när tjuren kom utspringandes... Kan ju säga att alla mest flög därifrån direkt.. En annan "sketch" var att alla frivilliga fångar var ute på banan samtidigt och skulle jaga tjuren för att det hade priset fast i hornen på huvudet. HELT SJUKT. Blev faktiskt förvånad över att det endast var EN som blev utburen på bår av ambulansen...
 
Det kändes ganska speciellt att gå runt där på marknaden med riktigt fängelsefångar 1 meter ifrån en och nästa helt öppet i verkligheten. Jag är så himla nyfiken på att veta vad alla har gjort, fast jag vet inte riktigt om man vill veta äns... Men det kan alltså vara riktiga bad guys som har mördat någon och sitter inne på livstid men har på senare år haft en bra attityd och kan uppföra sig och får därför vara ute bland folket... Ja, lite creepy må jag säga. 
 

onsdag

Hej där hemma! Hur har ni det? Jag har det bra och äntligen har temperaturen börjat sjunk lite! Nu är det faktiskt ganska svalt ute, iallafall på mornarna och kvällarna. Med svalt menar jag ca 15-20 grader, hehe. Och jag känner speciellt skillnad när vi är ute på våra idrottslektioner mitt på dagen. Förut var det så himla fuktigt och drygt 30 grader och sol. Nu är det väl ca 25 och sol. Sååå mycket skönare! 
I veckan fortsätter vi att simma på det nya stället men nu känns det mycket bättre, det var bara första gången som dom måste ha hett?(kommer inte på vilket ord jag ska använda!! HJÄLP. norrlänning som jag är så använder jag hett/hätt/he vet inte äns hur det stavas, lol.) salt eller någonting speciellt i poolen. Iallafall... Nu har jag börjat träna mer på min breast stroke och det gå riktigt bra faktiskt! Coach Osborne och Coach Mary sa att jag ska simma det nästa lördag på vårt swim meet. Vi har ett swim meet nu på lördag också men då blir det bara 50 free för vi måste öva några fler grejer, så som vändning och pullout. Yes, anvancerade grejer det där hörrni men det ska bli roligt. 
Nu ska jag sova. godnatt
 

Skype & gamenight

 I lördags Skypeade jag med mamma & pappa och Sara och Hedvig men det vara bara Lucas som ville vara med på bild, haha! 
Under lördagskvällen kom det över några kompisar och vi hade en game night. Vi spelade spel och kollade på LSU matchen som var på tv. Asbra kväll!

HEARTBREAKER

 

HC

I fredags så åkte jag och Emerald och kollade på lite olika Homecoming klänningar. Homecoming är alltså en slags bal-aktig sakt här i staterna som är varje år i november för alla på skolan. Alltså alla Freshmens, Sophmores, Juniors och Seniors. Det är på våren som vi har Prom, och det är endast för Juniors och Seniors!Vi båda gillade samma klänning,hehe. Fast ingen av oss köpte den, lol
Så otroligt fula klänningar vissa butiker har. Liksom, vem har på sig sånt här? Endast bortskämda Sweet Sixteen-tjejer på MTV, haha. 
 

förra lördagen

Förra helgen åkte vi till en slags park som hade gratis, lite random aktiviteter. Vi paddlade kanot på en liten damm, fiskade, cyklade runt i parken och träffade på lite djur.....
vi gick även på en slag lina som rörde sig sjukt mycket!!
Japp, en mini-alligator ba sådär
Yes, ni ser rätt. Jag RÖR ormen!! Kan inte riktigt förklara mitt enormt glada leende eftersom att detta var väldigt obehagligt..
Rör även den här äckliga ormen...
Jag, Emerald, Charles, Amy och Amy's kompis + barn
 
 

wednesday

Gokväll kära läsare!
Idag är det onsdag och det är endast två dagar till helg! wohooo. Ta det inte på fel sätt, jag gillar skolan och det är jättekul att få uppleva High School! Men ni vet, helg är ju helg. Allt är liksom lite bättre. Man får sova ut, även om det bara är ca en timma längre... Man behöver inte göra läxor och man kan relaxa och ha kul! 
 
I veckan har vi börjat jobba om WW1 på U.S History lektionerna och eftersom att det utspelade sig i Europa så gillar Mr. Mitchell att peka ut mig ofta på lektionerna, haha! Igår pratade han om hur USA var "the good guys" och jag började små skratta och han kollade på mig och sa typ "Well, at least from our point of view, not the europeans" och riktade det mot mig. Idag snackade han om Tyskarna och hur dom var "the bad guys" och vände sig mot mig och ba: "You're not from Germany are you?" haha! (Han vet att jag är från Sverige men försökte väl bara va roligt, lol.)
 
I måndags flyttade vi simlinorna tillbaka till skolan för att vi har bytt träningslokal. Nu kommer vi inte längre simma utomhus eftersom att det börjar bli "kallare". I går, tisdag, hade vi första träningen på det nya stället och det var SÄMST. Seriöst, fattar inte vad som hände men dom har i allafall saltvatten i poolerna och antar att det är blandat med Klorin. Det fick nästan alla i laget att hosta hur mycket som helst och fick ont i lungorna/halsen. Jag hostade så himla mycket så jag började må illa... Det var inte kul!! Känns lite opeppat på att fortsätta på samma ställe resten av säsongen.. Hoppas det blir bättre! 
 
Ikväll har jag varit på en slags gratis läxhjälp på en kyrka i närheten för att försöka fatta Kemin bättre. Jag kommer därför inte att vara på simträningarna på onsdagar vilket också känns hyffsat skönt. Att få en vilodag i veckan uppskattas. Efter tutoringen skulle vi ju egentligen till kyrkan (det är ju onsdag, duh...) men alla ledare och pastorn var typ bortresta på någonting så vi åkte och spelade tennis istället i en park några minuter bort! Spontant och roligt! 
Långt inlägg på kvällskvisten/morgonen för er. Nu ska jag sova! godnatt

on his way

Igår postade jag ett brev härifrån Louisiana hem till Umeå. Presenter till Frida och Emil och till farfar! Visar bilder på det när det har kommit fram. Heisenberg är påväg

New York, dag 2 - bilder

Har glömt bort att visa bilder från sista dagen i New York på Soft Landing Campet, så i brist på annat, här kommer dem!

Inlägget från den dagen: Nu är vår andra och sista dag på Manhattan avslutad och imorgon bitti lämnar jag New York och flyger till Baton Rouge. Idag har vi haft sightseeing på midtown och uptown Manhattan. Vi besökte Central Park, gick utanför lägenheten där John Lennon blev skjuten, åkte förbi Madison Square Garden och under de timmarna vi fick gå själva så gick jag och tre andra upp till The Top of the Rock, Time Square och lite shopping!  

Just nu gick det hur segt som helst att ladda upp bilder och jag måste sova för att jag ska upp kl 04.00 imorgon så ni får tyvärr inte se några bilder idag!
 
HÄR KOMMER ALLTSÅ DOM BILDERNA!

Börade dagen med amerikansk hotellfrukost!

Hotel Empire - Chuck Bass, where you at?
Utanför huset där John Lennon blev skjuten | Vår guide på en minnesplats för John Lennon i Central Park
Här har många filmer spelats in, bl.a. i Friends with benefits när Justin Timerlake går upp för trappen och pratar med någon tjej som läser en bok men hon gift osv, vet ni vad jag menar? Iallafall... haha, när vi gick igenom där så såg vi detta!!
Det pågår alltså en filminspelning där!!!
av serien Person of Interest som ni ser på den svarta stolen!
Vi gick över the High Line
High Line
Jag uppe i Rockerfeller Center, igen, haha. Dit kan man åka hur många gånger som helst, lika häftigt nu som det var första gången, och nu fick jag dessutom se det i sommar version! Bilden till höger är jag i Time Square!
 
Tidigt på morgon efter så åkte jag till flygplatsen och flög NYC→ATLANTA, ATLANTA → BATON ROUGE

 


class pictures

lol, här är skolfoto som vi tog förra veckan som kommer att hamna i yearbook:en.
Jag plattar alltså mitt hår varenda dag mer eller mindre men den här himla fuktigheten gör det lockigt direkt, haha! Men det blev väl helt ok ändå..? Blond och blåögd=sviden
 

RSS 2.0