2013 i Sverige

Stockholm men textgruppen, svinkallt utomhus så jag behövde onepice+täckbyxor och dunjacka (inte okej), jag och sara åkte till Paradisbadet, Sara fyllde 18 och hade fest, spelade mycket innebandy (saknar!!), sara tog körkort, friluftsdag på bräntis med röbäckstjejerna, sunken va snygg, kittelfjäll var underbart, läste världens finaste bok, åkte till USA med familjen, såg på hockey i fjällräven, hade innebandy avslutning med sara och småttingarna, bieber kom till sverige, jag och malin forsgren såg bieber i globen♥, jag fyllde 18 och blev kidnappad av mina bästa vänner, klasskompisarna hade dekorerat mitt skåp, va på halkbanan, hade 18års fest, pappa fyllde 50, firade han i övik med släkten, sverige vann vm guld, jag och sara jobbade på pappas fest, elefanter utanför skolan, fina sommardagar i skeppis, tog körtkort, five debut, skolavslutning, midsommar med wiklunds, skeppsmaln på sommaren♥, jobbade på polarbageriet, fina bilturer och sommarkvällar men de bästa, somamr dagar med vänner, petra marklund i övik, skeppsmaln, stockholm med syster för att söka visum, fin fina cupcakes, mer jobb, telefonsamtal om usa, fina sommardagar i saras stuga, usa fest, sista kvällen med bästa vännen, adiós sverige!

Mitt skolschema från höstterminen

Nu tänkte jag göra ett inlägg och berätta vad jag har gjort i skolan under höst terminen 2013 på Central High School. 
1st Period 7:15- 8:12 Computer Multime, vi har typ knappt gjort någonting på den här lektionen vilket har varit ganska skönt då det är så himla tidigt på morgonen. Men när vi väl har gjort saker så har det varit några projekt i Photoshop, några små filmer och nu på slutet jobbade vi med att ta ett "körkort" i Photoshop. De flesta dagarna har jag till och med kunnat gjort läxan från dagen innan under den här lektionen. Kollar oftast också på VK och DN under den här lektionen, hehe. 
2nd Period 8:17- 9:10 US History, det här är ju väckarklockan om nånting, haha! Mr Mitchell's klass är min favorit för att han är en riktigt bra lärare förutom att han ger så himla mycket läxor.. I det här ämnet är det väldigt strukturerat med olika tidsperioder i amerikansk historia varje månad ungefär. För varje ny tidsperiod får vi en Studieguide som vi ska fylla i under lektionerna medans han pratar och går igenom. Sista tidperioden som vi jobbade för terminen var andra världskriget.
3rd Period 9:15 - 10:08 Chemistry, det absolut drygaste ämnet på hela dagen. Vi jobbar utifrån en kemibok och lärarens powerpoints vilket förövrigt inte funkar asbra då han inte är det bästa läraren. Det här ämnet är också det svåraste ämnet för mig då alla små termer som man förväntas kunna är nya och på engelska.. Det vi får betyg på är ju självklart prov men också läxor och projekt men då får man nästan alltid jobba i grupper vilket gör det tusen gånger enklare, hehe. Det är därför jag har ett hyffsat bra betyg där, inte för att jag kan ett skit haha.
4th Period 10:13 - 11:06 3D Design, en väldigt slapp lektion där vi varje dag börjar med en så kallad Bell Ringer, vilket oftast är att vi ska skriva ner dagens quote som läraren har bestämt och skriva ner våra åsikter om det. Under själva lektionen har vi jobbat i ca 3 månader med var sitt torn byggt av sugrör, paper mache och färg. Sista projektet vi jobbade med var ett självporträtt gjort av wire, alltså en slags ståltråd.
5th Period 11:11 - 12:04 P.E, ibland gör vi absolut ingenting på idrotten, typ sitter i idrottssalen och kollar på basketlaget som har träning. När vi väl gör saker så är vi ibland ute och spelar kickball utomhus(typ brännboll fast du sparkar en större boll), kastar frisbee utomhus, spelar basket innomhus , springer några varv runt löparbanan utomhus .  Här är det väldigt lätt att få bra betyg då du bara måste byta om till idrottskläder och vara delaktig.
(3rd) LUNCH SHIFT 12:04 - 12:34, jag, Emerald och Destiny är alla på samma lunch shift så vi sitter alltid tillsammans vid samma bord och ibland med Collin och Jannika också. Lunchen är också det ultimata toabesökstiden, haha eftersom vi endast har några minuter mellan varje lektion så måstte man ju passa på.
6th Hour 12:39 - 1:32 English, vi har jobbat med allt från glosor till kortare texter, till gamla böcker med svåra ord till att skriva egna korta texter. Det sista vi jobbade med var The Great Gatsby och då har vi både läst boken och sett på filmen + disskuterat vad alla små detaljer har för mening osv. Det har varit ganska intressant men samtiditgt lite svårt då det är många svåra ord. 
7th Hour 1:37 - 2:30 Math Essentials, en väldigt slapp matteklass då det är mest ungdomar som har lite svårt för matte, hehe. Dom hade ju första placerat mig i Algebra 2 (därför det står på schemabilden) men jag bytte för att det var för svårt då jag inte hade tagit deras Algebra 1 som dom förväntar sig att man ska kunna. På den här matten så har vi ingen bok utan läraren går igenom saker på tavlan, skriver ner några tal som vi ska pröva och sen ger oss läxa på ca 5-10 matte tal. Det är lite skönt att inte behöva oroa sig för fler ämnen än nödvändigt då det här skolåret inte gills för mig när jag kommer hem till Sverige!  

Söndag

Igår, söndag så åkte jag, Tommy & Amy (Emerald jobbar) iväg till deras trailer (typ ett litet hus på hjul) som dom behövde fixa några grejer på innan deras nya hyresgäster ska flytta in. Dom hyr ut den på en tomt som dom har ca 15 min bort. Vi var aldrig i kyrkan på morgonen utan var därbort mest hela dagen. Det är så himla skönt att vara ledig, vi ser ba på massa filmer och tar det lugnt mest hela tiden.

Burbank holiday tournament


Idag och imorgon så spelar vi i en fotbollscup, ungefär som Umeå Fotbollsfestival fast över jullovet. Idag har vi spelat två matcher, kl 09.00 och kl 12.45. Den första matchen blev oavgjord och den andra matchen förlorade vi... 
Vi har knappt några spelare just nu, många är bortresta, skadade eller sjuka. Vi spelade med många JV spelare och hade endast en avbytare. Sån tur är att matcherna är bara 2x25 under turneringen! Phew va trött jag är just nu!

scrapbook

Beställde bilder för någon vecka sedan så nu håller jag på att bygga ihop en scrapbook från mitt år här borta som utbytesstudent!

CHRISTMAS DAY

Efter frukosten började vi öppna paket!
Amy var glad över den fina Sverige skålen som hon fick (igen), haha. Vi hade glömt bort den och har inte använt den sen jag kom hit i augusti så jag gav den till henne igen,lol. 
Från the Polarbread reindeer
tjocksockar, rolig bok, minihögtalare, bieberfilm, rengörningsduk till telefonen, Swedish massage, bio biljetter till Bieber & ett berlockarmand
armbandet som dom hade köpt med fina saker på + en alligator som jag också ska sätta på där
Jag och Emerald har varit på bio och sett BELIEVE!! woop woop, äntligen!!!! Fusk att den hade premiär i Sverige den 19 dec och här idag. Det var hur bra som helst och det kändes som man var tillbaka i Globen och den 23 april♥ a-mazing! Självklart åkte Bieber-tshirten på, reppin the biebs
 

24 December

Idag har varit en extremt konstig dag. För det första så har jag inte varit hemma i Umeå med familjen, för det andra så är det långt ifrån en vintrig och vit jul, för det tredje så har vi inte äns firat jul idag. Japp, konstig och annorlunda jul blir det minst sagt i år! Men vad har jag gjort idag då?
Från bilden till höger:Började med att Skypea hem till Umeå och släkten som käkade julbord (kl va ca 9 för mig, 16.00 för dom). Efter jag skypat klart med dom så gjorde jag mig i ordning inför en jullunch på en Sea Food restaurang med Amys släkt. På bilden längst till höger så är det friterad alligator, japp, ni hörde rätt, ALLIGATOR. 
Efter det så har vi mest chillat hemma, sätt på julfilmer och njutit av ledighet
Årets julkort från familjen Johansson! Bilden är från Aruba, april 2013
Ikväll har Emerald och Amy gjort nån slags variant på julgodis, haha. Rudolf och jultomte. Har inte bild på just dom men dom hade doppat några mini-pretzels i vit choklad och några i mörkchoklad vilket faktiskt var riktigt gott! 
 
Nu ska jag sova, hoppas ni hade en underbar julafton. Imorgonbitti, den 25 december får jag öppna julklappar, hehe!
 

"mini-julafton"

I fredagskväll så hade vi en slags mini-julafton med deras släkt. Vi var ca 15 personer och alla hade dragit ett namn på en annan person som man skulle köpa en present till för ca $25. Lite roligt att det var Tommy som hade fått mitt namn och han hade köpt ett presentkort på Victoria Secret ♥♥♥. Perfekt, haha! Fick även lite andra små presenter som ni ser ovan från Emeralds mormor och kusin. Asså deras släkt är typ det roligaste som finns, haha det är ba så kul att höra alla sitta och kackla på med deras sydstatsdialekt, specillet de äldre.
 

Starbucks

Innuti Mall of Louisiana
 

Chloé & Paisley

Duschade båda hundarna igår innan vi skulle ha massa folk på middag. Jag började med Paisley och ställde ner henne i badkaret, självklart med Cholé i ett annat rum så dom inte skulle börja busa. Paisley var iallafall välidgt lugn även fast man såg att hon var rädd för vattenslangen. Sen bytte vi, Paisley i det andra rummet och Cholé i badkaret. Asså hon var så himla rädd och hoppade nästa ut ur badkaret. Antar att hon inte är lika van att bli duschad för hon skakade och pep som bara den men när vi var klara så var hon lika galen och sprallig som hon alltid är, haha!
 

Central High vs. Zachary

Idag har vi spelat match mot Zachary High och vi förlorade med 4-0... Det var hur varmt som helst ute, ca 27 grader(!!!!) och man blåste nästan bort vilket gjorde det ännu jobbigare att spela. Dom hade en jättefin arena och en så kallad "turf field". alltså konstgräsplan vilket jag tycker om!
 
 

Midterms

Idag har jag haft mitt första midterm exam som var 2nd hour US History. Det var 100 multiple choice questions (alltså ca 4 svars alternativ på varje fråga, vilket det är på alla prov vi gör) vilket gör det sjukt mycket lättare. Provet var på allt vi har lärt oss under höstterminen och som ni ser på bilden nedan så har jag pluggat utifrån våra "studyguides" som vi har haft för varje ämne och del under hösten(The Rise of modern America, The Progressive Era, American Imperialism, WW1, The Roaring 20s, The Great Depression, WW2). Provet var inte så jättesvårt och gick ganska bra! Imorgon väntar kemiprov och på fredag är det engelska! Tjoho, sen är det äntligen jullov. 
 

Går runt i t-shirt och är trött

Sista skolveckan för året och det är så himla chillllllll, förutom att jag har tre stora prov, inte för att jag behöver anstränga mig så mycket eftersom jag bara måste ha ett C.
I veckan har vi två fotbollsmatcher, imorgon tisdag och lördag. Hoppas vi spelar braaaa och kanske, på något mirakulöst sätt vinner eller iallafall lyckas göra nått mål.
 
 
Idag kom det paket från Sverige! Några julklappar till Amy och Tommy från Polarbröds reindeer'n, en julklapp till mig och Emerald som vi förövrigt öppnade idag för att vi visste var det va, hehe, Marabou och Julskum♥.

Exchange Student Party

I lördags hade min kontaktperson här i USA fixat ett litet julparty med alla hennes utbysstudenter som bor i södra Louisiana. Det är drygt 15 personer från runt om i världen. Alla var inte där men det va kul att få träffa de som va där. Fem av oss går ju på samma skola så vi känner/vet vilka man är ganska bra. De flesta hade även värdfamiljen med sig så vi var sammalagt nog runt 30-40 pers som åt mat och lekte en lek som heter "White elephant" som går ut på att man får välja ett paket i tur och ordning beroende på vilket nummer man har fått. Under spelets gång så får man välja om man ska fortsätta och öppna ett nytt paket eller om man vill ta ett av paketen som redan har blivit öppnade. Ganska skoj faktiskt, inte för att jag fick en så bra present men, haha.  
Från höger: Spanien, Finland, Finland, Brasilien, Tyskland, Brasilien, Brasilien, Tyskland, Kina, nått asiatiskt land, Sydkorea, Sverige, nått asiatiskt land, Thailand, nått asiatiskt land
 
 

Finals

Såhär ser våra scheman ut veckan som kommer. Det är finals på gång, alltså ett större prov som handlar om allt man har lärt sig under terminen. Men man behöver inte skriva prov i de ämnena man har A i. Så jag behöver endast skriva 3 av 7 prov. 2nd hour- US History, 3rd hour- Chemistry och 6th hour- English. Så man behöver inte vara på skolan under de tiderna man inte har prov och på torsdag och fredag är det endast halvdag dessutom! Sen är det JULLOV!! WOHOOO
På den här hemsidan kollar vi på våra betyg. JPAMS, (under P3 ser ni mina nuvarande betyg, och uppe i högra hörnet ser ni Numeric Scale där ni ser betygsystemet som är i procent. )vi har även en hemsida som heter Schoology som är ungefär som Fronter, där man kollar uppdateringar som lärare gör i speciella ämenen osv. 
 

Central High vs. Walker

Innan matchen så är det alltid någon som säger en bön, religöst så att det räcker, jajjamän. Strax efter säger Kayle: Central on one, one: (alla) CENTRAL!
Från hemma matchen i fredagskväll. #19 Surprise surprise, vi förlorade ännu än gång (0-5..) men jag tycker det är kul att spela och det är ju självklart det viktigaste! Och det faktum att jag får speltid och att de tycker att jag är duktig! Om jag ska vara ärlig så är standarden inte så hög på fotbollslagen här borta så jag som har spelat fotboll i sju år (7år-14år) är ganska duktig här. 
Till höger ser ni två av våra tränare. Ms. Eskola och Coach Kara. Ms. Eskola är spanska lärare på skolan och Coach Kara är student vid LSU
 

Central High vs. Ascension Episcopal

Igårkväll hade vi borta match mot Ascension Episcopal. Hela laget åkte som vanligt med en skolbuss, en kall-oskön gul skolbuss. Bussresan dit tog drygt 2h och vi kom fram ca 10 min innan matchen skulle börja vilket gjorde att dom väntade ett tag och jag tror att vi började spela runt 18.15. Vi var färdig spelade klockan 20.30 och då väntade en kall bussresa (nej, dom har inte värme på bussen?!!) hem som tog ca 1,5h med mindre trafik. Skooojj. 
Själva matchen då, vi förlorade med 3-1, heh, vi lyckades iallafall att göra mål! Framsteg! Nä men det var inte en så bra match. Jag spelade nästan hela matchen och det var väl helt okej. Men nu laddar vi om inför imorgon, fredag, då vi har vår första hemma match @ Wildcat Stadium.

Handen i fickan fast jag bryr mig

Gokväll. Sitter just nu och lyssnar på Veronica Maggios framträdande på Musikhjälpen och shit va kvinnan kan sjunga alltså. Jag och familjen va ju och såg henne live när hon va i Umeå fast då var hon sjuk men riktigt bra ändå!
 
Skolan fortsätter att rulla på, tänkte göra inlägg snart igen om vad exakt vi gör på alla lektioner om det skulle va intressant? Efter skolan är det som vanligt fotbollsträning och jag tycker det är jättekul! Igår, måndag, regnade det och var ca 10 grader. Hade bara min underställströja med mig (+ tshirt och shorts) men inget extra för benen så jag höll på att frysa ihjäl för vi stod mest stilla och fokuserade på positionsspel för att gräsplanen hade blivit så dålig efter regnet.. Idag, tisdag, hade jag även underställsbyxor trots att det var sol idag men ändå ganska kyligt, ca 10. 
Haha, alltså det är så roligt för folket här tycker verkligen det är huuuur kallt som helst (jag är ju van med det svalare vädret men det blir ju även kallt för mig om jag inte har tillräckligt med kläder på mig.). Jag berättade att såhär är det på några av våra sommardagar hemma i Sverige. Haha dom började skratta, men vissa säger faktiskt att dom hatar värmen och vill ha kallare och vissa tvärtom. 
Imorgon har vi match, åker direkt från skolan och blir borta ända tills runt 21 så ingen kyrka för mig då heller, heh. Är taggad på att spela match och hoppas det blir hyffsat bra väder iallafall. Vi har match på fredag också vilket är vår första hemma match! 
Nu ska jag sova, godnatt och ha en bra onsdag!

Julkort med familjen Riddle

Här är några av de färdiga korten som vi tog förra veckan! Vinter i Louisiana ser ut som höst i Sverige

Helg

I helgen har vi bara chillat mest hela tiden och det har varit så skönt. Det har varit dåligt väder = ca 15grader och ösregn mest hela tiden så vi har sett på film och tagit det lugnt. Igår kom Jannika(utbytesstudenten från Finland) över på kvällen och åt middag och vi allihopa såg på Magic Mike. Haha alltså så himla sjuk film.
Idag åkte vi aldrig till kyrkan för vi var sena och det var så himla dåligt väder. Klagar inte riktgt då jag fortfarande sitter i Pyjamas och ska skypea med Sverige om ett tag. Ha en bra dag allihopa! 
ps. Imorgon har jag namnsdag :):):)

Swim Banquet

Gokväll! 
Oj vilken träningsvärk jag har i mina ben efter matchen i tisdags. Fattar inte riktigt varför men det är då en extrem smärta. Hade sista fotbollsträningen för veckan idag och det känns lite skönt med ledighet över helgen (vi tränar mån-tis-ons-tors). Idag började det ösregna mitt under träningen medans det är ca 25 grader, superkul. Hehe. 
Vi har nyss kommit hem från en "Swim Banquet", en trevlig middag och uppvaktelse med simlaget. Det var alla simmare + familjer som samlades i skolans cafeteria och käkade god middag och efterrätt, såg på en video som Coach Osborne hade filmat ihop under året och det delades ut medaljer från State. 
Längstbak från höger: Coach Mary, Matthew Arnorld, Cameron, Brennon, Kade, Sean, Daniel, Matthew Usher. Längst fram från höger: Destiny, Emerald, Clarie, Lyndee, Emily, Acacia, Chelsea, jag, Coach Osborne
 
PS. Ser nu hur jag är typ längst av alla tjejer?!!! Hemma i Sverige är jag ju alltid kortast!
 

Live Oak

Har nyss kommit hem från vår fotbollsmatch borta mot Live Oak. Det var den första "district" matchen och vi förlorade på straffar vilket är väldigt frustrerande. Våran uppställning är 3-2-3-2 och ikväll spelade jag offensiv back vilket var lite annorlunda men det gick ganska bra, jag fick iallafall spela hela matchen! Fick lägga en av straffarna också men ingen mål för min del. Det är så sjukt irriterande att vi aldrig lyckas göra mål! De tre matcherna som jag har spelat så har vi: förlorat med ca 6-0, andra matchen spelade vi lika 1-1 och idag förlorade vi med 1-0. Phew. Men det är roligt iallafall och det är härliga tjejer med i laget! 
Haha dom har börjat kalla mig Sweden för att det finns två Annor, den andra Anna är en "student trainer", vilket betyder att hon hjälper till vid skador osv. Folk skriker på henne ganska ofta så det är bra med ett smeknamn, heh!
 

christmas pictures

Idag har jag, Amy, Tommy, Emerald och Charles varit och tagit julkort med samma tjej från krykan som tog bilderna i Florida och alla senior pictures på Emerald. Vi var på en stor gammal gård och tog bilder. Här är bara några från min mobil. Ni får se fler när vi får de riktiga bilderna.
Nu ska jag skriva klar en bonusuppgift till Mr. Mitchell's klass som vi fick att göra under lovet. Vi skulle kolla på filmen Cinderella Man och diskutera hur den visar en speciell tidsperiod i USAs historia (The Great Depression) och läsa två kapitel ur The Great Gatsby till Mr. Creadur's engelska lektion. Yey, imorgon börjar skolan igen.
 

BABY SHOWER

Igår, lördag, var vi på en släkting till Amys baby shower. Så extremt typiskt amerikanskt, haha, men väldigt roligt att uppleva! Mycket aw, ooh, omg I love that, aw it's gonna look so cute etc etc. Den blivande mamman öppnade paket och dom annordnade några lekar. obs, kolla in "tårtan" som är gjord av blöjor på bilden ovan!
Vi skulle skriva peppande hälsningar till mamman när hon kommer behöva vakna upp mitt i natten och byta blöja. Haha, Amy tyckte att jag skulle skriva på svenska så det här blev det! Poop & Come on, you can do it
Dom bodde typ mitt ute i skogen, och ja, så här ser det ut i Louisiana på vintern
 
 

Black Friday

Black Friday är officiellt över! Phew.
Det flesta affärerna började deras rea på torsdagen kl 18 så efter vi hade ätit lunch/middag så började vi göra våra listor på vilka affärer vi skulle bocka av. Vi lämnade huset runt 19.30 och vi var igång hela natten fram till 06.00! Haha! Ca 10 timmar shopping! Man kan väl jämföra det med mellandagsrean hemma i Sverige (fast den här innan jul vilket är 100 gånger smartare om man vill köpa billiga julklappar), men jag upplevde aldrig det där extrema kaoset av hur mycket människor som helst som man har hört galna historier om. 
Kom hem med några kassar tidigt på morgonen 
Bild på mina inköp. Detaljerade bilder nedan + priser som ni kan gångra med 7 om ni vill veta den ungefära svenska summan. Eller 6.5578 som  dollarn ligger på just nu. fake uggs- $25 (tidigare $34.99) från TARGET, The perks of being a wallflower- $4 (tidigare $10) från TARGET, klocka- $29.98 från MACY'S, Justin Bieber; the key parfym- $59.50 från MACY'S, Golf set (julklapp till Tommy)- $14.79 (tidigare $24.99) från TARGET, Monopoly (julklapp till en lek till en julfest) - $19.99 från TARGET, Scrapbook- $22.27 (tidigare $35), Scrapbooking saker- tot. ca $13 (tidigare ca $20) 
Svarta jeans- $49.99 (tidigare $88!) från Kohl's, vit tjocktröja- $13.99 (tidigare $20), svarta tights- $9.99 (tidigare $20) från Kohl's (Lauren Conrad collection), röd cardigan- $19.99 (tidigare $40) från Sears (mest för att jag behövde något rött till våra julkort som vi ska ta)

RSS 2.0